Αρχιεπίσκοπος «Ήρθαμε να πάρουμε την ευλογία από τους Αγίους τόπους σας»

ImageΣήμερα Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 ξεκίνησε η επίσημη ειρηνική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Το πρωί στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πατριαρχείου τελέστηκε επίσημος Δοξολογία.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας μετά το περάς της Δοξολογίας, απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο μεταξύ άλλων τόνισε: "Εδώ σ' αυτή την χώρα σ΄αυτό τον τόπο έαν ένας Χριστιανός Ορθόδοξος περπατάει στους δρόμους της Συρίας, έχει δίπλα του το 98% της χώρας που είναι αλλόθρησκοι. Όλοι εδώ είναι αδέλφια, γι' αυτό με σεβασμό ο ένας χαιρετάει τον άλλον. Το όνομα του Ιησού Χριστού δεν είναι άγνωστο στην χώρα αυτή".

"Από τις πράξεις μας και την όλη συμπεριφορά μας, αντιλαμβάνονται όλοι ότι δεν είμαστε εχθροί τους και εργαζόμαστε και εμείς από την πλευρά μας, για το καλό αυτού του τόπου", πρόσθεσε ο κ. Ιγνάτιος.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε: "Είμαι συγκλονισμένος όταν σκέφτομαι, ότι εδώ είναι οι ρίζες μας, και ότι από εδώ λάβαμε το όνομα Χριστιανοί."

"Η επίσκεψη μας έχει έναν και μόνο σκοπό, να ανανεώσει τις σχέσεις μας, να επιβεβαιώσει την αγάπη μας και να υποσχεθεί ο ένας τον άλλον όπως κάνουν οι Χριστιανοί να είμαστε ενωμένοι", πρόσθεσε επίσης ο κ. Ιερώνυμος.Image

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δύο Προκαθημένων στο Πατριαρχικό Μέγαρο, παρουσία αρχιερέων του Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από το Πατριαρχείου Αντιοχείας στη συνάντηση παρέστησαν ο Βόστρων Σάββας, ο Εμμέσης Γεώργιος, ο Βεροίας και Χαλεπίου Παύλος, ο Αρκαδείας Βασίλειος και ο Σαϊντάναγιας Λουκάς.

Από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος και ο Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Εκεί ο Πατριάρχης ανέφερε, ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι η πρώτη τη τάξη μεταξύ των Χριστιανών στη Συρία, τονίζοντας ότι "όταν η Κυβέρνηση απευθύνεται στους Χριστιανούς απευθύνεται στο Πατριαρχείο Αντιοχείας".

"Εμείς νιώθουμε τη χώρα αυτή ως πατρίδα μας, και πρέπει να ξέρετε Μακαριώτατε, ότι έχουμε την δυνατότητα να χτίσουμε όσες Εκκλησίες θέλουμε", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ιγνάτιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ήρθαμε να πάρουμε τη ευλογία από τους Αγίους τόπους σας. Στο πρόσωπο σας βλέπουμε τους διαδόχους των Αγίων Αρχιερέων του Πατριαρχείου Αντιοχείας, και των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου οι οποίοι ίδρυσαν την Εκκλησία αυτή".

"Αναλογιζόμαστε την ευθύνη αλλά και την πατρική σας μέριμνα, για την πρόοδο και την κατα Χριστώ προκοπή του ποιμνίου Σας", ανέφερε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος.

Να σημειωθεί, ότι αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέπτεται την Ιερά Μονή Σαϊντάναγιας, εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από την αδελφότητα και την Ηγουμένη.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο, μεταξύ άλλων τόνισε: «Μακαριώτατε, Σας καλωσορίζουμε σ΄ αυτό το Άγιο προσκύνημα, όπου καθημερινά η Παναγία τρέφει τον λαό μας με πάρα πολλά θαύματα».

ImageΕν συνεχεία υπογράμμισε: «Εδώ οι μοναχές πέραν από όλα τα πνευματικά τους καθήκοντα, φροντίζουν επίσης για πολλά ορφανά παιδιά και έχουν ειδικό σχολείο για αυτά.»

«Πολλές μοναχές με τη ευλογία μου πηγαίνουν στη Ελλάδα να μάθουν τη μοναχική ζωή», πρόσθεσε επίσης ο Πατριάρχης Ιγνάτιος.

Η Ηγούμενη καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου… Μακαριώτατε μας ευλογήσατε στην αρχή της νέας χρονιάς».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο θαυματουργό μοναστήρι της Παναγιάς μας, και όπως εσείς είπατε καθημερινά γίνονται θαύματα. Και σε μας οι πιστοί καταφεύγουν στη Παναγία, και καταθέτουν στα πόδια της, τους πόνους και τις σκέψεις τους.»

«Η Παναγία είναι μητέρα όλων μας, και ενώνει όλους τους Ορθοδόξους», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος πρότεινε στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο, οι μοναχές να επισκεφθούν τα Μοναστήρια της Ελλάδος, - «Πάντοτε είστε ευπρόσδεκτοι, θα είναι χαρά μας να σας φιλοξενήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως από το πρόγραμμα της επισκέψεως, ακυρώθηκε η επίσκεψη στο Λίβανο λόγω των πολιτικών ταραχών των τελευταίων ημερών.

Τέλος, στις 16:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η τιμία συνοδεία του θα επισκεφθούν την Ιερά Μονή της Αγίας Θέκλας, και εν συνεχεία τον Πατριάρχη των Συρορθοδόξων κ. Ιγνάτιο Ζάκκα Ίβαν.

Βίντεο για την Ιερά Μονή Σαϊντάναγιας:

{youtube width="450" height="350"}-uVR_mWvQuk{/youtube}

Εμφανίσεις: 67060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!