Ιερώνυμος "Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε το έργο του μακαριστού Χριστόδουλου"

ImageΣυμπληρώθηκαν σήμερα τρία χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, και στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Π. Φαλήρου τελέστηκε ιερό μνημόσυνο προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος μετά το πέρας του μνημόσυνο εξερχόμενος από το ναό της «Παναγίτσας» σε δηλώσεις του στο Άλτερ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι μεγάλο το κενό, όμως εμείς έχουμε υποχρέωση και ευθύνη μεγάλη, ότι καλό αυτός άρχισε και δεν τελείωσε να το προχωρήσουμε».

Για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μίλησε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ένας ανεπανάληπτος άνθρωπος, ένα μοναδικό πρόσωπο, ένας αδιάστατος πνευματικός ηγέτης».

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, εξερχόμενος και αυτός από τον ιερό ναό της Κοιμήσεως Π. Φαλήρου ανέφερε: «Η αγάπη του είναι εκείνη η οποία λείπει απ΄ όλους».

Τέλος, δηλώσεις έκανε και ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν λησμονηθούν, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν θα πεθάνει ποτέ, γιατί ποτέ δεν θα λησμονηθεί».

Εμφανίσεις: 83604
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!