Αρχιεπίσκοπος "Τους ανθρώπους τους διακονούμε γιατί είναι εικόνες Θεού"

ImageΤη Στέγη Κατακοίτων Γερόντων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Λόφο Σκουζέ επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος. Ευχήθηκε στους ηλικιωμένους «καλές γιορτές» και μοίρασε δέματα αγάπης της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή».

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής π. Γαβριήλ Παπανικολάου, ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Α.Α. π. Βασίλειος Χαβάτζας και ο οικονομικός δ/ντης του Γ.Φ.Τ. π. Χρυσόστομος Συμεωνίδης.

«Η Εκκλησία όταν είναι περιορισμένη μέσα στους τέσσερις τοίχους της και δεν βγαίνει έξω να δείξει την αγάπη προς τους ανθρώπους δεν ολοκληρώνει την αποστολή Της» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος.

«Αυτά τα ιδρύματα», είπε, «είναι προέκταση της Εκκλησίας και δεν πρέπει να είναι αποθήκες ανθρώπων, αλλά εστίες αγάπης και προσφοράς».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε άλλα δύο παρόμοια κέντρα. Τους ανθρώπους που διακονούμε τους βλέπουμε ως εικόνες Θεού και όταν δεν τους υπηρετούμε θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν υπηρετούμε τον ίδιο τον Χριστό».

Στη Στέγη παρευρέθηκαν η υποδιοικητής της ATEbank κ. Λάζαρη και η διευθύντρια επικοινωνίας της ATEbank κ. Ξεκαλάκη.

Η κυρία Λάζαρη προσέφερε στον διευθυντή της Στέγης π. Φιλόθεο Ορφανουδάκη, μία επιταγή ύψους 15.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΑTEbank.

Φωτογραφίες: Χρ. Μπόνης

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 80311
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!