Επίσκεψη "αστραπή" Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Φανάρι

ImageΕπίσκεψη "αστραπή" στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιήσει την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της "Romfea.gr" ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που θα μείνει για μερικές ώρες στο Φανάρι, θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον οποίο θα ανταλλάξει απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ορθοδοξία, και την πορεία της Πανορθοδόξου Συνόδου ενόψει της ειρηνικής του επίσκεψης στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τη Συρία και την επόμενη Κυριακή θα τελέσει συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο στον Καθεδρικό Ναό η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από την κρατική τηλέοραση.

Μέχρι στιγμής πληροφορίες της "Romfea.gr" αναφέρουν, ότι για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στη σημαντικότερη επαρχία του Πατριαρχείου Αντιοχείας το Λίβανο, υπάρχουν προβλήματα εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Πάντως πρόκειται για την τρίτη ειρηνική επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Προκαθήμενος της Ελλάδικης Εκκλησίας, από την ημέρα της αναρρήσεως του πριν από τρία χρόνια στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Ο κ. Ιερώνυμος έχει πραγματοποιήσει ειρηνικές επισκέψεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, και με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στο Πατριαρχείο Μόσχας όπως ορίζουν τα Δίπτυχα.

 

Εμφανίσεις: 84611
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!