Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ImageΓια τη σύμπραξη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Μέγαρο Μουσικής, σε συναυλία της Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (Καμεράτα) στον Ι.Ν. Αγ.Πεντελεήμονα, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ενημέρωσαν νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιάννης Μάνος, οι οποίοι προσκάλεσαν τον Κάρολο Παπούλια να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Ακολουθούν οι δηλώσεις της συνάντησης:

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Κύριε Πρόεδρε, με μεγάλη μας χαρά είμαστε πάλι κοντά σας. Είναι εδώ ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ.Μάνος και ο πατήρ Μάξιμος, που είναι ο προϊστάμενος του ναού του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

Ήρθαμε να σας ανακοινώσουμε και να σας προσκαλέσουμε σε μια πνευματική εκδήλωση που θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου, Κυριακή το απόγευμα, στο ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Είναι μια σύμπραξη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Μέγαρο Μουσικής.

Είπαμε να συνεργαστούμε ενόψει των ημερών που έρχονται σε μια εκδήλωση που θα έχει ένα σκοπό: να δείξει για άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός είναι εκείνος που ενώνει όλους τους ανθρώπους, τους καλλιεργεί και τους δίνει άλλη διάσταση και άλλο μέτρο για τη ζωή του.

Ήρθαμε λοιπόν να σας το ανακοινώσουμε και να σας παρακαλέσουμε εάν οι άλλες σας υποχρεώσεις το επιτρέπουν να είστε κοντά μας και πιστεύω ότι θα είναι χαρά όλων εκείνων οι οποίοι θα είναι στο χώρο αυτό για να ακούσουν αυτή τη συναυλία.

Ι. Μάνος: Κύριε Πρόεδρε, απλώς θα ήθελα να προσθέσω στα όσα είπε ο Μακαριώτατος, αφού τον ευχαριστήσω που έθεσε υπό την αιγίδα του αυτή την πρωτοβουλία και με τη συνεργασία που έχουμε με την Αρχιεπισκοπή, να επισημάνω ότι είναι μια εκδήλωση αλληλεγγύης, σεβασμού, ανεκτικότητας, ειρήνης και κοινωνικής σύγκλισης.

Και νομίζω ότι το Μέγαρο, έτσι όπως ανοίγεται στον κόσμο, όπως ανοίγεται στην πόλη, πρέπει να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και κυρίως στους νέους.

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι που το ακούω. Βέβαια, προυπήρξαν δημοσιεύσεις στον Τύπο που τις διάβασα και χάρηκα πολύ. Είναι σπουδαία πράξη προς την κατεύθυνση ακριβώς αυτής της ιδέας, την οποία αναφέρατε, Μακαριώτατε: ότι ο πολιτισμός ενώνει, διαφορές δεν υπάρχουν, και δεν μπορεί να λείψω και εγώ από μια τέτοια εκδήλωση.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 89092
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!