Καντέρμπουρι: "Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που βρίσκομαι στην Ελλάδα"

ImageΤον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Καντουαρίας κ. Ρουόμαν Ουίλιαμς.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγιναν οι εξής δηλώσεις:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Xαίρομαι ιδιαίτερα που σας συναντώ. Παρακολουθώ το έργο της Αγγλικανικής Εκκλησίας σε μια περίοδο που υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα, με πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν και ιδιαίτερα με αυτούς που προσπαθούν να βρουν μοίρα στον ήλιο.

Χαίρομαι που οι σχέσεις με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι πολύ καλές. Έχουμε μερικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν και οι εκπρόσωποί μας είμαι βέβαιος ότι θα τα επιλύσουν.

Πρέπει επίσης να σας εκφράσω το θαυμασμό μου γιατί ασχολείστε μ’έναν συγγραφέα που αγαπώ πάρα πολύ και τον διαβάζω συνεχώς: τον Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Σας καλωσορίζω ακόμη μια φορά.

AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ KANTEΡΜΠΟΥΡΙ Dr.R.WILLIAMS: Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ που μας διαθέτετε τον χρόνο σας. 

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μένα που βρίσκομαι στην Ελλάδα και είναι η πρώτη μου επίσκεψη εδώ. Ήλπιζα όμως επί σειρά ετών ότι θα μπορούσα να ανταποκριθώ θετικά στην πρόσκληση που μου απηύθυνε η Εκκλησία της Ελλάδος. 

Και αυτή η συγκυρία είναι πολύ σημαντική και για τις δύο χώρες μας, δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Εξάλλου, όπως προείπα, η Εκκλησία εδώ αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει με καινοτόμους τρόπους την πενία και τα άλλα κοινωνικά προβλήματα και θα θέλαμε να συνεργαστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Εμφανίσεις: 79207
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!