Την ΜΚΟ "Αποστολή" επισκέφθηκε ο Καντέρμπουρι Rowan Williams

ImageΤις εγκαταστάσεις της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο Ν. Κόσμο, επισκέφθηκε σήμερα στις 10 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι κ. Rowan Williams.

Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Κων/νο Δήμτσα για τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει η Μ.Κ.Ο., αλλά και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο που ήδη γίνεται και πρότεινε την εξεύρεση κοινής συνισταμένης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της φτώχειας που πλήττουν τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμτσας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί πρόκληση η συνεργασία με τις άλλες Εκκλησίες προς την κατεύθυνση της λύσης των κοινωνικών ζητημάτων που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Επισήμανε, ωστόσο, πως η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα δώσει σε πρώτο στάδιο έμφαση στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι ανάγκες τους έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» συμφώνησαν, ωστόσο, ότι υπάρχει η δυνατότητα να δώσουν άμεσα λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα φτώχειας και ανέχειας που αντιμετωπίζουν οι λαοί των δύο χωρών. Σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντησή τους στην έδρα της Αγγλικανικής Εκκλησίας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των υπηρεσιών τους και να διερευνηθεί ο τρόπος για περαιτέρω συνεργασία.

Αύριο στις 3 το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι θα επισκεφθεί το χώρο διανομής των συσσιτίων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Φώτο: Χρ. Μπόνης

Image

Image

Εμφανίσεις: 79668
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!