Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Καντερβουρίας στην Αθήνα

ImageΤην Ελλάδα θα επισκεφθεί  από 25 έως 28 Νοεμβρίου 2010 ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας κ. Ρόουαν Γουίλιαμς, προσκεκλημένος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το πρόγραμμα της επισκέψεως του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας θα αφιχθεί την Τετάρτη το βράδυ στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και από εκεί θα αναχωρήσει για το ξενοδοχείο.

Την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου πρώτη ημέρα της επισκέψεως ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας κ. Ρόουαν Γουίλιαμς, θα επισκεφθεί στις 12:15 τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά το πέρας της συναντήσεως με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ρόουαν Γουίλιαμς θα παρακαθίσει σε γεύμα το οποίο παραθέτει προς τιμήν του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δόλλης.

Στις 15:45 ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας κ. Ρόουαν Γουίλιαμς, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γεώργιο Παπανδρέου.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί την Βρετανική Πρεσβεία και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας κ. Ρόουαν Γουίλιαμς, θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας.

Τέλος, στις 19:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα νέα γραφεία της Μ.Κ.Ο «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που βρίσκονται στο Νέο Κόσμο.

Τη Παρασκευή δεύτερη μέρα της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου Καντερβουρίας στην Αθήνα, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Πεντέλης όπου θα παρατεθεί προς τιμήν του γεύμα.

Εκεί θα πραγματοποίηση συνάντηση και στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας θα επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας, όπου θα συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 ο Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και τον Άρειο Πάγο.

Επίσης ο κ. Ρόουαν Γουίλιαμς θα μεταβεί στο Βύρωνα για να επισκεφθεί το Κέντρο Βιοηθικής και από εκεί μετά το Ίδρυμα «Κόκκορη».

Το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το απόγευμα και ώρα 17:30 θα τελεστεί Εσπερινός στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου και στις 19:30 αναχώρηση για την ενορία του Αγ. Αθανασίου στο Πολύδροσο.

Τέλος την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη (Κολωνάκι), και στις 11:30 θα γίνει συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 69292
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!