Μαθητές του Κολεγίου Θεσσαλονίκης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ImageΕξήντα μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Κολέγιο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Μακαριώτατος συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά και απάντησε στις ερωτήσεις τους σχετικά με πολλά θέματα, όπως την εξομολόγηση, την οικονομική κρίση, το μάθημα των Θρησκευτικών, τη δια βίου μάθηση, τη φορολόγηση της Εκκλησίας, το άβατο στο Άγιο Όρος κ.λπ.

«Όλοι πρέπει να βάζουμε χρήματα και να πληρώνουμε τους φόρους μας. Κανένας δεν πρέπει να απαλλάσσεται γιατί είμαστε μια οικογένεια, αλλά αυτοί οι φόροι πρέπει να είναι δίκαιοι» είπε ο Μακαριώτατος, αναφερόμενος στη φορολόγηση.

Παρότρυνε τους μαθητές να επισκεφθούν τα συσσίτια της Ι. Αρχιεπισκοπής και να δουν από κοντά το έργο που γίνεται από την Εκκλησία. «Στο θέμα της φορολόγησης πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας», είπε ο Μακαριώτατος.

Για το Άγιο Όρος επισήμανε πως πρέπει να σεβόμαστε την παράδοση και την ελευθερία του άλλου ανθρώπου. Για το αν πρέπει να βαθμολογείται το μάθημα των θρησκευτικών επισήμανε:

«Όταν ένας μαθητής που παίρνει είκοσι στο μάθημα, αλλά δεν έχει πάει ποτέ στην Εκκλησία, τότε τι αξία έχουν αυτά τα θρησκευτικά; Το θέμα δεν είναι ένα μάθημα για τους βαθμούς. Είναι για να δημιουργήσει ήθος, να διδάξει την παράδοση, το πνεύμα που είχαν οι Πατέρες μας, την αγάπη, την αλληλεγγύη. Αυτό έχει περισσότερο σημασία».

Image

Φώτο: Χρ. Μπόνης

Εμφανίσεις: 51690
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!