Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στην Πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα

ImageΕπιστολή προς την  Πρεσβεία της Χιλής στην Αθήνα απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την επιτυχή ανέλκυση των μεταλλωρύχων εκ του ορυχείου Σαν Χοσέ.

Η επιστολή της Ιερά Συνόδου έχει ως εξής:

Εξοχωτάτη κυρία Πρέσβυ,

Μεθ’ ολοψύχου συγκινήσεως και χαράς ως πλείστης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εν τη Συνεδρία Αυτής της 14ης μηνός Οκτωβρίου 2010, επληροφορήθη την ανέλκυσιν του συνόλου των εγκλωβισθέντων μεταλλωρύχων εκ του ορυχείου του Σαν Χοσέ εν τη ερήμω Ατακάμα, ων την μακράν και μεγάλην δοκιμασίαν παρηκολουθήσαμεν συμπροσευχόμενοι, συναγωνιώντες και συμπάσχοντες, καθ’ όλον το προηγούμενον διάστημα και κατά την θαυμασίως αναληφθείσαν επιχείρησιν της διασώσεως τούτων, άμα προς υμάς μεταφέροντες τα αισθήματα ευφορίας και συγκινήσεως απάσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος επί τη επιτυχεί ολοκληρώσει της επιχειρήσεως απεγκλωβισμού.

Έχοντες πάντοτε κατά νουν τους στενοτάτους δεσμούς πίστεως και φιλίας, οίτινες συνδέουν τους λαούς ημών, προσεπευχόμεθα όπως ο Κυριος, η πηγή της Ζωής και της Αναστάσεως, ο σώσας ημάς «από των καταβαινόντων εις λάκκον» (Ψαλμ. 29, 4), «και εκ λάκκου ταλαιπωρίας και από πηλού ιλύος» ημάς αναγαγών (39, 3), τη πανσθενουργώ Χαριτι Αυτού, παράσχη την εξ ύψους δύναμιν και κραταιάν την ενίσχυσιν επί τον προσφιλή ημίν υμέτερον λαόν, ον και ευλογούμεν από μέσης πατρικής καρδίας, ευχόμενοι ταχείαν την παρέλευσιν των δεινών επί τω τέλει της αδιαπτώτου αυτού προόδου.

Επί δε τούτοις, επικαλούμενοι εφ’ υμάς δαψιλεστάτην την χορηγίαν θείων δωρημάτων, διατελούμεν μετά τιμής εξιδιασμένης.

† Ο Αθηνών Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος


Ο Αρχιγραμματεύς
† Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης

Εμφανίσεις: 92096
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!