Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας της ΜΚΟ "Αποστολή" με δύο Υπουργεία

ImageΥπεγράφη στις 6.30 το απόγευμα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Μ.Κ.Ο. της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» και των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το Μνημόνιο υπέγραψε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέας Λοβέρδος και η Υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά.

Παρόντες κατά την υπογραφή του Μνημονίου ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, η Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κυρία Αθηνά Δρέττα, ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Θεόδωρος Τσέκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιώργος Κατριβάνος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παπανικολάου και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» κ. Κ. Δήμτσας.

Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Μακαριώτατος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η σημερινή ημέρα είναι ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία του προνοιακού έργου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σήμερα υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πατρίδα μας, υπάρχουν τεράστια προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είμαστε σε μια εποχή που χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ πολλών φορέων, αλλά και της Πολιτείας με την Εκκλησία και εν προκειμένω την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λοβέρδο και την κυρία Γεννηματά, αλλά και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που μας ανοίγουν ένα δρόμο συνεργασίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των πολλών κοινωνικών προβλημάτων. Πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, να πάψει να υπάρχει ερασιτεχνισμός και να αντιμετωπιστούν σοβαρά τα προβλήματα, ιδιαίτερα δε σε αυτή την περίοδο κρίσεως που διανύουμε. Η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών μπορεί να κάνει μια προσπάθεια και πράγματι την κάνει, αλλά είναι βέβαιο ότι χρειάζεται και η στήριξη της Πολιτείας. Πρέπει να πορευτούμε μαζί για να κάνουμε ένα καλύτερο έργο. Γι’ αυτό υπογραμμίζω ότι αυτή η ημέρα είναι σημαντική, κυρίως για το προνοιακό έργο και είμαι πολύ ικανοποιημένος γι’ αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας».

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Υγείας κυρία Φώφη Γεννηματά επισήμανε:

«Σήμερα η Εκκλησία και η Πολιτεία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι ανάγκη να συνεργαστούμε και να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης στην πράξη.

Από αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανείς και στόχος ακριβώς αυτής της συνεργασίας μας με την Εκκλησία είναι να στηρίξουμε, να φροντίσουμε και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι, οι μετανάστες, τα θύματα του trafficking, χρήστες ουσιών κ.λπ. Όλες αυτές οι κατηγορίες των ανθρώπων έχουν ανάγκη από φροντίδα, ιδιαίτερα τώρα περισσότερο από ποτέ. Αυτή η συνεργασία είναι μια αποστολή ανθρωπιάς».

Τέλος, ο Υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε τα εξής:

«Είναι μια πολύ καλή στιγμή η σημερινή στην κοινή δράση της Πολιτείας με την Εκκλησία. Η παρουσία του Μακαριωτάτου στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν ήταν μια τυχαία συνάντηση που έγινε για τις τηλεοράσεις και την εικόνα όπως κάποιοι ειρωνεύτηκαν, αλλά η αρχή μιας πολύ καλής συνεργασίας.

Ήρθε η ώρα αυτή η συνεργασία να υλοποιηθεί με την υπογραφή αυτού του Μνημονίου. Υπογράψαμε αυτό το μνημόνιο αρχών για την προνοιακή μας δράση και σύντομα οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών θα καταρτίσουν έναν κατάλογο ενεργειών και δράσεων. Μην πάει το μυαλό οποιουδήποτε σε σχεδιασμούς μακροπρόθεσμους που θα αποδώσουν μετά από δεκαετίες. Επιθυμία μας είναι να προσφέρουμε γρήγορα αυτό που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη».

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 198600
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!