ΒΙΝΤΕΟ από την λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

ImageΜε την λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την 11η Αυγούστου εις ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, που διέσωσε την Κέρκυρα από την επιδρομή των Τούρκων το 1716.

Πλήθη κόσμου παρακολούθησαν την λιτανεία, στην οποία, εκτός του Μακαριωτάτου, συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντλεήμων, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Θηβών κ. Γεώργιος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κανώπου κ. Σπυρίδων και ο οικείος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Σε  σύντομη προσφώνησή του προς το λαό  του Θεού ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η Εκκλησία μπορεί να γίνει για τον άνθρωπο η Μάνα που αγκαλιάζει τις ανάγκες της υπάρξεώς του, τόσο τις υλικές, όσο και τις πνευματικές.

«Η Εκκλησία είναι αχρωμάτιστη, δεν βλέπει κόμματα, διαφορές κοινωνικού, οικονομικού, μορφωτικού ή άλλου περιεχομένου, αλλά ενδιαφέρεται για τον κάθε άνθρωπο», είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο Αρχιεπίσκοπος. Εξέφρασε την συγκίνησή του που μπόρεσε να ενώσει την προσευχή του με την προσευχή όλων των ανθρώπων προς τον Άγιο Σπυρίδωνα, για την συνδρομή του ουρανού στις ανάγκες της γης, αλλά πρωτίστως για την μεταμόρφωση του ανθρώπου σε αγωνιζόμενη ύπαρξη, που δεν θα φοβάται για την πορεία του κόσμου, αλλά θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την αλλαγή του.Image

Μετά  την λιτανεία ο Αρχιεπίσκοπος  τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, το οποίο βρίσκεται έναντι της Ιονίου Ακαδημίας.

Ο Μακαριώτατος κατέθεσε μάλιστα και στεφάνι στη μνήμη του έλκοντος την καταγωγή του από την Κέρκυρα μεγάλου πολιτικού και εθνικού ανδρός, ενώ τόνισε ότι η κίνησή του αυτή είναι δηλωτική της ανάγκης ως κοινωνία να παραδειγματιστούμε από την αυταπάρνηση, τη θυσία, την σοφία και την αγάπη του Καποδίστρια για τους πολλούς και να υπερβούμε το ατομικιστικό πνεύμα που μας οδήγησε στα πνευματικά, ηθικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Εμφανίσεις: 50836
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!