Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Κέρκυρα για τον Άγιο Σπυρίδωνα

ImageΤις φετινές εκδηλώσεις για την ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος διέσωσε το νησί από την πολιορκία των Τούρκων το 1716, θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Ιερωνύμου μετά την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος το 2008.

Ο Αρχιεπίσκοπος απεδέχθη την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ενώ η τοπική Εκκλησία, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων και τους τοπικούς φορείς, θα οργανώσει ειδικό πρόγραμμα για να τιμήσει τον Αρχιεπίσκοπο.

Εκτός από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις το τριήμερο 10-12 Αυγούστου 2010, οι οποίες θα ξεκινήσουν με την επίσημο υποδοχή του Μακαριωτάτου στο «πεντοφάναρο» στις 9.30 το πρωί της Τρίτης 10 Αυγούστου.

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα μιλήσει σε γενική ιερατική σύναξη, θα τελέσει μνημόσυνο για τον πρώτο κυβερνήτη του νεοελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια και θα επισκεφθεί μοναστήρια και ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου θα αποτελέσει ευκαιρία τόνωσης του εκκλησιαστικού φρονήματος των πιστών της Κέρκυρας, ενώ τόσο η τοπική Εκκλησία, όσο και η τοπική κοινωνία, τιμώντας τον Αρχιεπίσκοπο, θα δείξουν την αγάπη και τον σεβασμό προς το πρόσωπό του, αλλά και θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσουνε από τα πλέον επίσημα χείλη τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο στα ζητήματα της πνευματικής και ηθικής κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, όσο και τις προτάσεις που πηγάζουν από το ήθος και την παράδοση της πίστεώς μας.

Εμφανίσεις: 32279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!