Φωτογραφικό αφιέρωμα στην επίσκεψη Ιερωνύμου στις Βρυξέλλες

ImageΟ Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ στις 19 Ιουλίου, δεύτερη ημέρα της επισκέψεώς του στις Βρυξέλλες, έλαβε μέρος σε σύσκεψη που διοργάνωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Πρόεδρός της κ. José Manuel Barroso με θέμα την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ήταν η έκτη κατά σειρά χρονιά που ο κ. Barroso κάλεσε Ευρωπαίους θρησκευτικούς ηγέτες, για να μιλήσει μαζί τους πάνω σε κάποιο μείζον θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας.

Ήταν όμως η πρώτη φορά που επεδείχθη τόσο έντονο ενδιαφέρον από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συνάντηση αυτή, όπως μαρτυρεί η παρουσία πέντε Ευρωπαίων Επιτρόπων: τριών αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της κ. Viviane Reding(ανθρώπινα δικαιώματα), η οποία συνομίλησε με τον Μακαριώτατο στα ελληνικά, του κ. Antonio Tajani (βιομηχανία και επιχειρηματικότητα) και του κ. Maroš Šefcovic (εσωτερικές υποθέσεις και διοίκηση) καθώς και δύο ακόμη Επιτρόπων, της κ. Μαρίας Δαμανάκη (ναυτιλία και αλιεία) και του κ. LászlóAndor (απασχόληση και κοινωνικές υποθέσεις).

Παρόντες ήταν και ο επί κεφαλής των πολιτικών συμβούλων του κ. Barroso, ο κ. Jean- Claude Thebaultκαι ο αναπληρωτής του κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς και ο κ. Jorge CesarDas Neves, Σύμβουλος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επί θρησκευτικών θεμάτων.

Από πλευράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρόντες ήταν τόσο ο Πρόεδρός του κ. Jerzy Buzek, όσο και ο Αντιπρόεδρος κ. László Tökés, αρμόδιος για τον διάλογο με τις θρησκευτικές κοινότητες.  Παρών επίσης ήταν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy.

Από πλευράς Ορθοδόξων εκπροσώπων, εκτός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου έλαβαν μέρος στη συνάντηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης κ. Συμεών (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), ο Σεβ. Μητροπολίτης Δυτικής Ευρώπης κ. Ιωσήφ (Πατριαρχείο Ρουμανίας) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Εκκλησία της Κύπρου). Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ (Οικουμενικό Πατριαρχείο) συμμετέσχε στη  συνάντηση ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών. Συνολικά οι Ευρωπαίοι θρησκευτικοί ηγέτες που προσκλήθηκαν στην συνάντηση ήταν είκοσι τέσσερις.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε το πρόγραμμα 2011-2015 της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των Ευρωπαϊκών παραγόντων στα πλαίσια- ει δυνατόν- μιας θεσμοθετημένης πρωτοβουλίας, ώστε οι προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος να είναι αποτελεσματικές και αειφόρες.

Για να υπογραμμίσει μάλιστα το ενδιαφέρον, το οποίο ο ίδιος επιδεικνύει για το θέμα αυτό, προσκάλεσε τους Ευρωπαίους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες να έλθουν του χρόνου στην Αθήνα, για να συνεχίσουν την συζήτηση και να μην μείνουμε σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες και συντονισμένες ενέργειες πάνω στο καυτό θέμα της φτώχειας και της αντιμετώπισής της.

Τον Μακαριώτατο συνόδευσαν στην παραπάνω συνάντηση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Δ. Σωτηριάδης και ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, συνεργάτες της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν από την αναχώρησή του για την Αθήνα ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 60276
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!