Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Μπαρόζο

ImageΣυνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στις Βρυξέλλες.

Σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος συμμετείχε μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της Ευρώπης, σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο με θέμα την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Μακαριώτατος, κατά την προσφώνησή του, κάλεσε στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γέρζι Μπούζεκ "για μια γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία στο θέμα της αντιμετώπισης φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού", όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Η συνάντηση", τόνισε, "έχει έναν εθιμικό, επικοινωνιακό και πληροφοριακό χαρακτήρα και θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία μιας θεσμοθετημένης σχέσης για τη διαμόρφωση μιας κοινωνικής πολιτικής με τις κατά τόπους Εκκλησίες".

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη δημιουργία του μη κυβερνητικού οργανισμού "Αποστολή" που έχει, όπως σημείωσε, ως στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάρτιση του προγράμματος δραστηριοτήτων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την πενταετία 2010-2015.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση της φτώχειας και παρέδωσε σε όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη το σχετικό τεύχος που έχει εκδώσει η Εκκλησία και αναφέρεται στις εν λόγω δράσεις.

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου: ΟΜΙΛΙΑ - PDF  

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Image

ImageImage

Image

Εμφανίσεις: 46628
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!