Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος "χρειάζεται εκσυγχρονισμός των κανονισμών"

ImageΤην ανάγκη εκσυγχρονισμού των κανονισμών, που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία της επισήμανε σήμερα στην εισήγησή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος κατά τη σημερινή Έκτατη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην εισήγηση του μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο ισχύων Νόμος 590/1977 περιέχει πολλές και ευρύτατες νομοθετικές εξουσιοδοτήσεις, τις οποίες οφείλουμε να προσεγγίσουμε… Ακόμη πολλές από τις με αυτόν τον τρόπο ρυθμίσεις μας έχουν ξεπερασθεί πλέον από την πρόοδο της εθνικής η της ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

«Δεν πρέπει να παραβλέψουμε και να μην αξιοποιήσουμε περαιτέρω το νομοθετικό κεκτημένο του Καταστατικού μας Χάρτου, που δίδει περιθώριο εκφράσεως της αυτοδιοικήσεώς μας, με νομικά πλέον μέσα, μέσω δηλαδή Κανονισμών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η και της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εν λόγω κανονισμοί έχουν να ανανεωθούν από τη εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Κοτσώνη (1969).
Εμφανίσεις: 68355
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!