Οι Δήμαρχοι Πιερίας στο γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε

ImageΕπίσκεψη στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησαν στις 09 Ιουνίου 2010 τριάντα μέλη της ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας και δημοσιογράφοι των Μέσων Ενημέρωσης της περιοχής, ύστερα από πρόσκληση του ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Παπαστάμκου.  Την Ομάδα συνόδευε ο κ. Κων/νος Χατζηφώτης, παλαιός συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας μας.

Ο Διευθυντής του Γραφείου, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, μαζί με τους συνεργάτες του, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Σωτηριάδη, Δρ. Κων/νο Β. Ζορμπά και Αικατερίνη Καρκαλά, υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν θερμά τους επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να εκθέσει το ρόλο και τους στόχους της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στα ευρωπαϊκά δρώμενα και να τοποθετηθεί επί διαφόρων επικαίρων θεμάτων ευρωπαϊκού προβληματισμού και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Επίσης αναφέρθηκε στις θυσίες της Εκκλησίας μας για την αγορά του κτηρίου και την ίδρυση του Γραφείου, που εγκαινιάσθηκε με λαμπρότητα στις 4 Οκτωβρίου 2003, αλλά και στα μελλοντικά σχέδια του Γραφείου. Στη συνέχεια ο π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, καταγόμενος και ο ίδιος από την περιοχή της Πιερίας, καλωσόρισε τους «άρχοντες και τους πολίτες της Πιερίας» τονίζοντας τη σημασία του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ και την πλούσια εμπειρία, την οποία απεκόμισε τόσο δίπλα στον Πανιερώτατο όσο και κατά την πεντατετή ενασχόλησή του με τα ευρωπαϊκά θέματα. «Η εμπειρία αυτή, είπε ο π. Ιγνάτιος, είναι εμπειρία της Εκκλησίας την οποία και αξιοποιεί κατά την κρίση της».

Ο Αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας και Δήμαρχος Πέτρας, κ. Θωμάς Παπαδημητρίου, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αχαΐας για τη θερμή υποδοχή εκ μέρους όλων των επισκεπτών αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «κατ’ αρχήν ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να βρισκόμαστε σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε από την πίστη στο Θεό και την αγάπη για τον άνθρωπο υπηρετώντας την Εκκλησία της Ελλάδος και την Ορθοδοξία γενικότερα.

Με αυτές τις αρχές και με αυτές τις αξίες εμείς προσπαθούμε να προχωρήσουμε, ενώνοντας τις αγωνίες μας και τις ευαισθησίες μας για τον τόπο μας και για την ιστορία του. Αυτές τις αγωνίες θέλουμε να τις αντιμετωπίσουμε σε μια κοινή βάση με την Εκκλησία μας, ο καθένας ανάλογα με τις δικές του δυνάμεις, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατό καλύτερο για την περιοχή της ευθύνης μας, την Μακεδονία μας».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Δίου, κ. Γρηγόριος Παπαχρήστος, αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο είπε: «είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δικό σας έργο, αλλά κι εμείς χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Μια βοήθεια που πραγματικά θα είναι χρήσιμη και απαραίτητη με την εμπειρία, αλλά και τις γνωριμίες που έχετε στις Βρυξέλλες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τις δεξιότητες που έχει ο καθένας μας».

Ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση προς τιμήν των επισκεπτών.

Εμφανίσεις: 32472
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!