Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ImageΣύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από το Φανάρι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στα τέλη Ιουνίου.

Στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, σχολίαζαν στην "ROMFEA.gr", ότι Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε μια προσπάθεια να κλείσει το χάσμα που υπάρχει στις σχέσεις των δύο Προκαθημένων με αφορμή την υπόθεση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα.

Να αναφερθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά από προσπάθεια του μητροπολίτη Ελασσώνας κ. Βασιλείου εκκλήθη να επισκεφθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής του εορτής (11 Ιουνίου).

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πατριάρχη πριν λίγες ημέρες, μετά από παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα επισκεφθεί την Καππαδοκία με προσκυνητές της Μητροπόλεως.

Στη συνομιλία που είχαν οι δύο προκαθήμενοι ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος του, δεν θα μπορέσει τελικά να μεταβεί για την ονομαστική εορτή στο Φανάρι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφού ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για την επικοινωνία που είχαν, τον κάλεσε να επισκεφθούν μαζί τον Ιούνιο την Καππαδοκία.

Τέλος, αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πατριάρχη και η συνάντηση κλείστηκε.

Έτσι, οι δύο Προκαθήμενοι θα βρεθούν εκτός απροόπτου τον Ιούνιο, στην κοιτίδα της Ορθοδοξίας Καππαδοκία.

Εμφανίσεις: 55089
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!