Συνεδριάζει η Ιεραρχία – Τριπρόσωπο Μητροπόλεως Λαγκαδά

ImageΣυνεδριάζει αυτή την ώρα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Να σημειωθεί, ότι η Ιεραρχία θα ψηφίσει πρώτα για την πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκάδα, και εν συνεχεία για την μητρόπολη Ιλίου και τέλος για την μητρόπολη Κηφισίας.

Υποψήφιοι για την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά είναι οι τρεις πρωτοσύγκελοι των Μητροπόλεων Βεροίας, Λαγκαδά και Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Χρυσοστόμου, Γερμανός Γαλάνης, και Ιωάννης Τασσιάς.

Αξίζει, να σημειωθεί, ότι στους διαδρόμους της Ιεράς Συνόδου όλοι μιλάνε για μια αναμέτρηση στήθος με στήθος μεταξύ του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και του Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος λίγες μέρες πριν τις εκλογές, απέστειλε προς όλους τους Αρχιερείς επιστολή υπέρ της υποψηφιότητας του Αρχιμ. Ιωάννη Τασσιά.

Επίσης, ακούγεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην αρχή δεν είχε δώσει το χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο, παρόλα αυτά πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε επικοινωνία που είχε με αρχιερείς στήριζε τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Γεώργιο Χρυσοστόμου.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι Τοποτηρητής της Ιερά Μητρόπολεως Λαγκαδά είχε οριστεί από την Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Νικόδημος.

Ολοκληρώθηκε το τριπρόσωπο για την εκλογή Λαγκαδά

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το τριπρόσωπο όπου οι υποψήφιοι έλαβαν τους κάτωθι ψήφους:

Ιωάννης Τασσιάς  47

Γεώργιος Χρυσοστόμου: 41

Γερμανός Γαλάνης: 32

 

Εμφανίσεις: 59027
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!