Με επιτυχία η ημερίδα των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών για τη καταπολέμηση της φτώχειας

ImageΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Επιτροπής «Εκκλησία και Κοινωνία» του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με θέμα: «Προς μία δίκαιη και βιώσιμη ευρωπαϊκή οικονομία». Παράλληλα, εγκρίθηκε και η δημιουργία ενός νέου χριστιανικού δικτύου με την ονομασία “CALL”, δηλαδή ‘Δράση των Εκκλησιών στην Εργασία και την Ζωή’ (Church Action onLabour and Life). Η Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του γερμανού πάστορα και ευρωβουλευτή Jürgen Klute. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος 50 περίπου σύνεδροι, στελέχη των Εκκλησιών της Ευρώπης, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρευρέθησαν επίσης ευρωβουλευτές από διάφορες Χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους γύρω από θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και κυρίως να συνδιαλεχθούν πάνω στον τρόπο με τον οποίο οι Εκκλησίες θα συνεργασθούν με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην εν λόγω συνάντηση η Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από την κ. Λαμπρινή Ζώη, ενώ η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Σωτηριάδη, τον Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά και την κ. Αικατερίνη Καρκαλά.

Με την οικονομική κρίση σχεδόν σε όλα τα Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ανάγκη για μια κοινή πολιτική σε θέματα απασχόλησης και κοινωνικής πρόνοιας κρίνεται άμεση και επιβεβλημένη. Συγχρόνως, το Ευρωπαϊκό Έτος (2010) για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού επιδιώκει να δώσει έμφαση σε αυτές τις πραγματικότητες στην Ευρώπη.Image

Η Ημερίδα είχε τέσσερες ενότητες (α) Ευρωπαϊκό Έτος ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, β)Δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γ) Βασικές αρχές μιας δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης και δ) Αποτελέσματα της κοινωνικής διάστασης στα πλαίσια της Συνθήκης της Λισσαβόνας και ομιλητές, μεταξύ άλλων, ήταν οι εξής: ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιργοβιστίου κ. Νήφων, ο László Tökés, ευρωβουλευτής εκ Ρουμανίας και προτεστάντης Επίσκοπος της επαρχίας Piatra Craiului (από το 1990), ο Präses Alfred Buss, Πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βεστφαλίας, η κ. Anne Degrand-Guillaud, Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού έτους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ.ά..

Εμφανίσεις: 92615
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!