Η Ιερά Σύνοδος για το «Ταμείο Αλληλεγγύης» του δημοσίου χρέους

ImageΕγκύκλιο προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσον αφορά το «Ταμείο Αλληλεγγύης» για το δημόσιο χρέος που έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικο, απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνδος.

Η Εγκύκλιος υπ. αριθμ. 2896  έχει ως εξής:

Ως τυγχάνει γνωστόν εις πάντας υμάς, το Κράτος ημών από καιρού διέρχεται σημαντικήν οικονομικήν κρίσιν, η οποία καθιστά δυσχερή την θέσιν του διεθνώς.

Ως εκ τούτου έχει αναληφθή παρά των ιθυνόντων μία σημαντική προσπάθεια αντιμετωπίσεως και επιλύσεως του θέματος, με την σύμφωνον βούλησιν ολοκλήρου σχεδόν του πολιτικού κόσμου.

Της προσπαθείας αυτής δεν ήτο δυνατόν να απόσχη η Εκκλησία, η οποία πάντοτε εδεικνύετο αρωγός της Πατρίδος, ως ιστορικώς ομολογείται.

Δεδομένων των συνεπειών της καταστάσεως εις τον Ελληνικόν Λαόν, ο οποίος αποτελεί και το ευσεβές και φιλόχριστον πλήρωμα της Εκκλησίας και εν τω πλαισίω της διακονίας προς αυτόν, εδέχθημεν την πρωτοβουλίαν του Εξοχωτάτου Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φιλίππου Πετσάλνικου, την αφορώσαν εις την σύστασιν «Ταμείου Αλληλεγγύης», επί τω τέλει της, κατά το μέτρον της δυνατότητος εκάστου, συνδρομής εις την προσπάθειαν της Ελληνικής Κυβερνήσεως δια την αντιμετώπισιν των οικονομικών προβλημάτων του Κράτους.

Όθεν, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εν τη Συνεδρία Αυτής της 13ης μηνός Απριλίου ε.ε., απεφάσισεν ίνα απευθυνθή εις υμάς και, ενημερώνουσα περί της συστάσεως του ως είρηται Ταμείου, παρακαλέση όπως ενεργήσητε κατά την έμφρονα ποιμαντικήν κρίσιν υμών.

Επί δε τούτοις, κατασπαζόμενοι υμάς εν Κυρίω Αναστάντι, διατελούμεν μετ' αγάπης. 


† Ο Αθηνών Ι Ε Ρ Ω Ν Υ Μ Ο Σ, Πρόεδρος
† Ο Λημνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος
† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
† Ο Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμων
† Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας
† Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων
† Ο Νικαίας Αλέξιος
† Ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος
† Ο Ελασσώνος Βασίλειος
† Ο Φθιώτιδος Νικόλαος
† Ο Γυθείου και Οιτύλου Χρυσόστομος
† Ο Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος
† Ο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος

Ο Αρχιγραμματεύς
† Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης.

Εμφανίσεις: 54943
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!