Παρουσία του Αρχιεπισκόπου οι εκδηλώσεις για την 188η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας

ImageΜε την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 188η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ναό του Αγίου Μηνά Ναούσης, ενώ παρέστησαν επίσης, πέρα από τον οικείο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, οι Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος ήταν και ο ομιλητής στον Εσπερινό, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, Δράμας κ. Παύλος και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Το πρωί της Κυριακής του Θωμά, ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου  κ. Ιερωνύμου.

Στη συνέχεια, στο χώρο Θυσίας, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες Ναουσαίους και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας,  η  Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας παρουσίασε το «Ελληνικό  Ορατόριο για το Χαλασμό» σε στίχους Δημήτρη Μπρούχου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ακολούθησε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, του Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, τοπικών αρχόντων της Ημαθίας, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Image

Image

Image

Image

Φώτο: Θ.Ε.

Εμφανίσεις: 42259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!