Ιερώνυμος "H επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο μας βοηθάει να βρούμε την ισορροπία μας"

ImageΟ Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το πρωί το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».

Τον υποδέχθηκαν η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Υφυπουργός Φώφη Γεννηματά.

Μετά το τέλος της επίσκεψης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Με την κυρία Υπουργό και τους συνεργάτες της επισκεφθήκαμε σήμερα το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 

Είναι ένας χώρος, που καλύπτει πόνο, ταλαιπωρίες, αλλά και συγχρόνως δείχνει την αγάπη και των γιατρών εδώ, των επιστημόνων, και του προσωπικού που εργάζεται. Αλλά, συγχρόνως καλλιεργεί και την ευαισθησία τη δική μας πάνω σε ένα θέμα που πάντοτε μας απασχολεί, όπως είναι η ασθένεια. 


Είδαμε αρκετούς αρρώστους σε αυτόν τον χώρο σήμερα. Είδαμε πολλούς επιστήμονες γιατρούς αξιόλογους και όλο το άλλο το προσωπικό που υπηρετεί εδώ. Είναι τέτοιες οι μέρες, που δεν πρέπει μόνον τέτοιες μέρες να ερχόμαστε, αλλά και άλλες ημέρες, γιατί μια επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο μας βοηθάει να βρούμε κι εμείς την ισορροπία μας. 

Να ευχηθούμε στους ασθενείς υγεία, στους γιατρούς και τους συνεργάτες τους εδώ δύναμη, στην Πολιτεία κουράγιο για να ανανεώνει συνέχεια ότι χρειάζεται για το καλύτερο της αντιμετωπίσεως των ασθενειών και των προβλημάτων μας και όλοι να παίρνουμε κουράγιο για να αντιμετωπίζουμε όχι μόνο το Σταυρό όταν είμαστε μέσα σε ένα νοσοκομείο, αλλά και την Ανάσταση όταν τη ζούμε και βγούμε από αυτό το χώρο. 

Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η παρουσία σήμερα του Μακαριότατου εδώ στον Ευαγγελισμό μας έδωσε σε όλους χαρά, κουράγιο και δύναμη. 

Είναι πραγματικά σημαντικό ότι μέσα σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικά, που όλοι αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και ιδιαίτερα και στο χώρο της υγείας, να αναδεικνύεται και η θετική πλευρά του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η προσπάθεια, όπως και ο Μακαριότατος είπε προηγούμενα, πραγματικά με φιλότιμο και πατριωτισμό των γιατρών, των νοσηλευτών, όλων των ανθρώπων που εργάζονται και εδώ στον Ευαγγελισμό και στα άλλα δημόσια νοσοκομεία κι ένα μήνυμα κουράγιο από τον κόσμο που δίνει τη μάχη εδώ για την υγεία του είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας αυτές τις μέρες. Χρόνια πολλά σε όλους. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μακαριότατε, είστε ικανοποιημένος από τη συμφωνία με την Κυβέρνηση, για την εκκλησιαστική περιουσία; Image

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Πρώτα απ’ όλα είναι Μεγάλη Εβδομάδα και πρέπει να μην ξεφεύγουμε από το νόημα και το περιεχόμενο της Μεγάλης Εβδομάδας. Δεύτερον, είμαστε σε ένα χώρο που μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε και αυτά τα πράγματα, δηλαδή και το διάλογο, να τον σκεφτούμε κάτω από το φως ενός νοσοκομείου. 

Ήθελα να σας πω όμως, αφού το θέσατε το θέμα, ότι υπάρχει πάρα πολλή διάθεση συνεργασίας από τους δύο φορείς και πιστεύω όχι μόνο τώρα αλλά και πάντοτε μετά από ένα διάλογο και μετά από μία καλή κατάληξη η εκκλησία ξέρει τον προορισμό της. Προσέφερε, προσφέρει και θα προσφέρει πάντοτε, γιατί η εκκλησία είναι για το λαό.

 

Image

Εμφανίσεις: 84142
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!