Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Η Εκκλησία είναι πιο καθαρή από όλους τους φορείς»

ImageΣε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, όπου λειτούργησε για την εορτή των Βαϊων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας στον κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε όλους εκείνους που ζητούν να ασκηθεί έλεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας, μέχρι και με επέμβαση του (ΣΔΟΕ) τόνισε χαρακτηριστικά: "Η Εκκλησία είναι πιο καθαρή από όλους τους φορείς. Σας προκαλούμε να κάνετε έρευνα και θα αποδειχθεί ότι η Εκκλησία είναι η πιο καλά ελεγχόμενη".

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε για ακόμη μια φορά ότι "ο μεγάλος θησαυρός της Εκκλησίας είναι ένα ωραίο κάρβουνο, τίποτα άλλο!"

Εν συνεχεία ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε: «Απλώς εκείνο που χρειάζεται απ΄ όλους μας, και από τους δημοσιογράφους και από την Εκκλησία και από την πολιτεία, χρειάζεται να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα. Να δούμε την αλήθεια κατάματα και να μην κάνει και να μη λέει ο καθένας ό,τι θέλει»,

Τέλος, να σημειωθεί, ότι και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε σήμερα ότι "Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια διαβούλευση Εκκλησίας - Πολιτείας σχετικά με το φορολογικό, είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί ως την Τρίτη".

Πρόσθεσε επίσης, ότι έγινε αντιληπτό από το υπουργείο Οικονομικών ότι ειπώθηκαν υπερβολές, αλλά ελπίζει ότι θα υπάρξει βελτίωση στις τελικές διατάξεις.

Εμφανίσεις: 48500
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!