Η επιτροπή της Εκκλησίας στη Βουλή για να παρουσιάσει τις προτάσεις

Image

υπόμνημα της Εκκλησίας, που περιέχει τις αντιπροτάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Να σημειωθεί, ότι αύριο η επιτροπή της Εκκλησίας, που αποτελείται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Ελασσώνος κ. Βασίλειο, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και δύο λαϊκούς, θα παραβρεθεί στη Βουλή για να παρουσιάσει τις προτάσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιεράρχες ζητούν επιπλέον ο φόρος του 20% επί των εσόδων να υπολογίζεται αφού αφαιρούνται τα έξοδα, να μη φορολογούνται τα εκτός σχεδίου και τα δεσμευμένα ακίνητα, και να υπολογίζεται ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με 1 τοις χιλίοις και όχι με 3 τοις χιλίοις, όπως το ΕΤΑΚ.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ολοκληρώνεται η συζήτηση και επεξεργασία του φορολογικού νομοσχεδίου από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, ενώ η συζήτησή του στην ολομέλεια ξεκινά την Πέμπτη μετά το Πάσχα.

 

Εμφανίσεις: 85756
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!