Συνέρχεται αύριο το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό δι’ Αρχιερείς Δικαστήριο

ImageΣυνέρχεται αύριο Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 ώρα 10.00 το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό δι’  Αρχιερείς Δικαστήριο, σύμφωνα με  τις διατάξεις του άρθρου 24 του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ Αυτών διαδικασίας», προς εξέταση της υποβληθείσης Εφέσεως του τέως Μητροπολίτου Αττικής κ. Παντελεήμονος Μπεζενίτη.

Να αναφερθεί, ότι σε χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος, αναφέρεται ότι σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα όποια προβλήματα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με προσωπική του επιστολή ως πρόεδρος του Δευτεροβαθμίου Διά τους Αρχιερείς Συνοδικού Δικαστηρίου κάλεσε 45 μητροπολίτες να βρίσκονται στη Μονή Πετράκη, παρά το γεγονός ότι για τη σύγκλησή του απαιτείται η παρουσία μόνο 14 ιεραρχών και ακόμη 15 αναπληρωματικών μελών.

Τέλος, ο καθηρημένος πρώην Μητροπολίτης Αττικής έχει ασκήσει έφεση για την ακύρωση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου δι' Αρχιερείς Δικαστηρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 95887
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!