Υπ. Οικονομίας "Θα στηρίξουμε το κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο της Εκκλησίας"

ImageΟλοκληρώθηκε πριν από μια ώρα η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την Υπουργό Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη η οποία έφτασε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, συνοδευόμενη από τον Γ. Γ. του Υπουργείου κ. Ιωάννη Δρυμούση.

Η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Υπουργό Οικονομίας, η οποία ήταν εφ΄ όλης της ύλης, διήρκησε πάνω από μια ώρα.

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο η κ. Λούκα Κατσέλη τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μια πάρα πολύ, ουσιαστική συζήτηση με τον Μακαριώτατο για τα έργα της Εκκλησίας, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό στο τομέα της πρόνοιας και στο τομέα της ανάδειξης του πολιτιστικού κεφαλαίου».

«Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσαμε ενόψη και της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, τη δυνατότητα συνεργασιών έτσι ώστε πραγματικά το κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο της Εκκλησίας, να στηριχθεί όσο γίνεται περισσότερο μέσα στο αναπτυξιακό αυτό πλαίσιο το οποίο αυτή τη στιγμή αναθεωρούμε», συνέχισε η κα Κατσέλη.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του, δήλωσε: "Πρώτα απ’ όλα, και εγώ να δηλώσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να μιλήσω με την κ.Υπουργό για θέματα τα οποία μας αγγίζουν βαθύτατα. Βεβαίως, δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Πρέπει να δούμε τα θέματα τα οποία είναι μπροστά μας και ο καθένας να πει τις απόψεις του και να ακούσει και τις απόψεις της άλλης πλευράς. Εδώ υπήρξε μια σύμπτωση".

"Εμείς θέλουμε το αναπτυξιακό μας έργο, που αναφέρεται κυρίως στην αναστύλωση των μνημείων και στην αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να βρει μια ανταπόκριση. Και αυτό βγήκε από τη συζήτηση, ότι είναι κοινό το ενδιαφέρον", συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Επίσης, ο Μακαριώτατος τόνισε: "Το δεύτερο έχει να κάνει με το προνοιακό έργο της Εκκλησίας, που είναι και μεγάλο και πλούσιο, και το οποίο δε στηρίζεται μόνο στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά και η ίδια η Εκκλησία με δικούς της πόρους και με δικές τις προσπάθειες, έχει ήδη αρχίσει μια σειρά από έργα προνοιακά που εξυπηρετούν το λαό μας".

Τέλος, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι "Έτσι, λοιπόν, υπήρξε σύμπτωση στις απόψεις μας ως προς την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και συγχρόνως την ανάπτυξη του προνοιακού έργου της Εκκλησίας, με ένα κυρίως σκοπό: Πώς θα εξυπηρετηθεί ο άνθρωπος για τον οποίο ενδιαφέρεται και η Πολιτεία και η Εκκλησία".

Image

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Εμφανίσεις: 37522
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!