Ιερώνυμος "προσωπικότητες όπως ο μακαριστός Χριστόδουλος αφήνουν πίσω ένα κενό"

ImageΑσφυκτικά γεμάτο ήταν σήμερα το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εντός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, από συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου αλλά και από υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου.

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, τέλεσε το διετές μνημόσυνο του μακαριστού προκατόχου του Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου, μετέβη στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών όπου ετέλεσε τρισάγιο ενώπιον του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

«Είχαμε ιερό χρέος, να τελέσουμε σήμερα την Θεία Λειτουργία, αλλά και να κάνουμε ένα απολογισμό», τόνισε μετά το τρισάγιο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης, τόνισε: «Ο χρόνος όπως μας λένε και οι πατέρες της εκκλησίας, είναι φωτιά που καίει τα ξερόχορτα, αλλά κάνει λαμπρότερο τον χρυσό. Η ζωή θα δείξει το χρυσό που άφησε πίσω του, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «προσωπικότητες όπως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αφήνουν ένα κενό πίσω τους, αυτό το κενό ήρθα να καλύψω εγώ. Διότι άφησε πίσω πολλά πράγματα χρήσιμα, που έχω υποχρέωση να τα συνεχίσω».

«Επίσης, βρήκα και άλλα πράγματα που μου ταιριάζουν περισσότερο, και έτσι φανερώνεται μέσα στην Εκκλησία πως ο καθένας προσφέρει σύμφωνα με τα δικά του τάλαντα στο κοινό έργο της Εκκλησίας», τόνισε κλείνοντας ο Μακαριώτατος.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στο τρισάγιο παρέστησαν ο Μητροπολίτης Αχελλώου Ευθύμιος, ο Νεοχωρίου Παύλος, ο Βελεστίνου Δαμασκηνός και ο Κορωνείας Παντελεήμων.

Image

Image

Image

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Εμφανίσεις: 97305
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!