Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ImageΣυνάντηση είχε σήμερα, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο Β’.

Ο κ. Πατούλης συζήτησε με τον Μακαριώτατο το ζήτημα της επικείμενης κατάτμησης της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής σε δύο νέες μητροπόλεις, με έδρες την Κηφισιά και το Ίλιον. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στον μητροπολιτικό ρόλο του Δήμου και της πόλεως του Αμαρουσίου, που αποτελεί έδρα πολλών Υπουργείων και υπηρεσιών, και ετέθη στον Μακαριώτατο το αίτημα, στην «ταυτότητα» της νέας Μητροπόλεως που θα δημιουργηθεί μετά την κατάτμηση της Μητροπόλεως Αττικής, να υπάρχει το όνομα της πόλεως του Αμαρουσίου. Ο Μακαριώτατος άκουσε με προσοχή την πρόταση του κ. Δημάρχου και τον συνεχάρη για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα της Εκκλησίας.

Εκτός του θέματος της κατάτμησης της Μητροπόλεως Αττικής, ο κ. Πατούλης συζήτησε με τον Μακαριώτατο:

· Τη δημιουργία κοινού φακέλου με την Αρχιεπισκοπή, για την ανάδειξη του Ιερού Μετοχίου της Αγίας Φιλοθέης ιδιαίτερα μετά την απαλλοτρίωση του χώρου. 

· Τη συνεργασία Δήμου Αμαρουσίου και Αρχιεπισκοπής σε φιλανθρωπικά ζητήματα αλλά και σε ζητήματα δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών μετά το τέλος του ωραρίου του σχολείου, σε χώρους που θα αναζητηθούν από την Αρχιεπισκοπή

· Τη συνεργασία της Αρχιεπισκοπής με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας σε ζητήματα προγραμμάτων πρόληψης της υγείας σε απόρους καθώς και ενημέρωση των πιστών.

Εμφανίσεις: 51045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!