ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιστολή Ιερισσού υπέρ της υποψηφιότητας Γερμανού για Λαγκαδά

ImageΣε θρίλερ εξελίσσεται η πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, η οποία σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη σύγκληση της Ιεραρχίας, που πιθανότατα θα γίνει τον Φεβρουάριο η αρχές Μαϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα που ακούγονται για την διαδοχή, είναι ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Αρχιμ. Γερμανός Γαλάνης, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Βεροίας, Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου και ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Αρχιμ. Ιωάννης Τασσιάς.

Σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010, το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», εξασφάλισε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του, την επιστολή του Τοποτηρητή της Ι.Μ. Λαγκαδά, Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Νικοδήμου προς τους Αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Στην επιστολή του, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημος, ζητά την ψήφο των Μητροπολιτών υπέρ της υποψηφιότητας του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Αρχιμανδρίτη Γερμανού Γαλάνη.

Η «ROMFEA.GR» ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Εις τιμήν και μνήμην του αειμνήστου Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος και από της θέσεως του Τοποτηρητού της χηρευσάσης ταύτης Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, παρακαλώ την Αγάπην Σας, να μου επιτρέψητε να παρακαλέσω θερμώς, εν πλήρη ανιδιοτελή αγάπη και τιμή, και να εκζητήσω την υποστήριξιν και την ψήφον Σας υπέρ του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Αρχιμ. Γερμανού Γαλάνη, εις διαδοχήν του αειμνήστου Γέροντος του, εις την Μητρόπολιν Λαγκαδά, τον οποίον υπηρέτησεν πιστώς και ευόρκως, αφ΄ ης ενετάχθη εις την διακονίαν της Εκκλησίας.

Ο πατήρ Γερμανός εμαθήτευσε παρά τους πόδας του αειμνήστου Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπύριδωνος επί δεκαετίαν και εν συνεχεία έλαβε παρ΄ αυτού το έτος 1977  την εις Διάκονον και Πρεσβύτερον χειροτονία και την εις Πρωτοσύγκελλον Χειροθεσίαν, και παρέμεινεν έκτοτε εν απολύτω υποταγή και υπακοή εις τον χειροτονήσαντα αυτόν Αρχιερέα, τον οποίον συνώδευσεν εις όλην την Διοικητικήν, την Πνευματικήν και την Λειτουργικήν  Διακονίαν του, εις την Τοπικήν αυτήν Εκκλησίαν, παραμείνας πιστός συνοδοιπόρος και συνοδός τους εις όλας τας εκφάνσεις της ζωής της Μητροπόλεως, και άγρυπνος παρά το πλευρόν του κατά την τελευταίαν δοκιμασίαν της υγείας του, μέχρι του θανάτου του.

Εστολισμένος νυν, εις ηλικίαν 59 ετών ο πατήρ Γερμανός, με την μεγάλην εκκλησιαστικήν και ιερατικήν εμπειρίαν και με την μεγάλην αρετήν της πιστότητος και της ευγνωμοσύνης, ως Μαρτυρίας Χριστού, ευρίσκεται εις την θέσιν του, προσευχόμενος υπέρ του αειμνήστου Γέροντος του και υπέρ του Λαού της χηρευσάσης Επισκοπής του.

Ο πατήρ Γερμανός εις όλην την βιοτήν του και εις όλην την διακονίαν του υπήρξεν άξιος κατά πάντα, ως άνθρωπος, ως Κληρικός, ως Πρωτοσύγκελλος, ως Ιερουργός, ως Κατηχητής, ως Κοινωνικός παράγων, σεμνός, ιεροπρεπής, απλούς, ασκητικός, ταπεινός, αφιλάργυρος, ανεπίληπτος, άμαχος, εστολισμένος με ήθος ορθόδοξον και με φρόνημα εκκλησιαστικόν, και ζων εν αυστηρότητι βίου και αρετής, μετά φόβου Θεού και μετά ζήλου πολλού υπέρ της Εκκλησίας, ανεδείχθη έντιμος κατά πάντα και αγαπητός τοις πάσιν, έχων πανταχόθεν την καλήν μαρτυρίαν, εις τε τους Άρχοντας το Τόπου, τον ιερόν κλήρον και τον ευσεβή Λαόν της Επαρχίας.

Να μου επιτρέψητε να Σας ζητήσω συγνώμην, δια να ειπώ ότι θεωρώ άξιον και δίκαιον και πρέπον και έντιμον, να υποστηριχθή, παρά πάντα άλλον άξιον κατά πάντα Κληρικόν, η υποψηφιότης του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. π. Γερμανού, εις διαδοχήν του αειμνήστου Γέροντος του, εις την Μητρόπολιν Λαγκαδά, από την οποίαν κατάγεται και εις την οποίαν υπηρέτησεν επί τρείς και πλέον δεκαετίας και προηγουμένως ως Λαϊκός Κατηχητής, ο οποίος γνωρίζει κατ΄ όνομα πρόσωπα και πράγματα και προβλήματα και θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.Image

Ταύτα καταθέτω εις την Αγάπην Σας, εν ευθύνη γνώσεως και λόγου, και μετά πάσης ειλικρινούς και αδόλου και ανιδιοτελούς διαθέσεως, και παρακαλώ, εν ταπεινώσει πολλή, και εξαιτούμαι την υποστήριξιν Σας και την ψήφον Σας υπέρ του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Αρχιμ. Γερμανού Γαλάνη, εις την πλήρωσιν της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Επί δε τούτοις, Σας ευχαριστώ, εν αγάπη και τιμή και ευγνωμοσύνη πολλή, και Σας εύχομαι δύναμιν και ισχύν από Θεού, πλουσίαν δε την ευλογίαν του Κυρίου και την κραταιάν προστασίαν της Κυρίας Θεοτόκου επί τα έργα της Αγίας Ποιμαντορίας Σας.

Μετά πολλής εν Κυρίω αγάπης και τιμής

+ ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Νικόδημος

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», για ακόμη μια φορά πρώτο στην εκκλησιαστική ενημέρωση.


Εμφανίσεις: 102260
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!