Αγνοούνται δύο ιερείς - Συνεργασία "Αλληλεγγύη" με Οικ. Πατριαρχείο

ImageΠραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Αλληλεγγύης παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεξικού, Κεντρώας Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής κ. Αθηναγόρα, του Γενικού Διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα και του Προέδρου των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτα Κανάκη, σύσκεψη για την οργάνωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή.

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας παρουσίασε εκτενώς την κατάσταση που επικρατεί στην Αϊτή και εξέφρασε την ανησυχία του γιατί όπως ανέφερε υπάρχουν δύο αγνοούμενοι Αϊτινοί ιερείς της Μητροπόλεως του, οι πατέρες Βαρνάβας και Παύλος, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των δύο σχολείων της Μητροπόλεως στην περιοχή και με τους οποίους δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μέχρι σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος  χαρακτήρισε απελπιστική την κατάσταση που επικρατεί στην Αϊτή και μίλησε για βιβλική καταστροφή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αϊτή ρεύμα, νερό, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα.

Επίσης ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος για την άμεση ανταπόκριση της, μέσω της Μ.Κ.Ο.«Αλληλεγγύη», στην έκκληση για βοήθεια και μετέφερε την επιθυμία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για τη συνδρομή όλων στην προσπάθεια που γίνεται.

Η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» και οι «Γιατροί του Κόσμου» και εξέτασαν τις δυνατότητες άμεσης παρέμβασης στην πληγείσα περιοχή και συμφώνησαν στην υλοποίηση δύο φάσεων ανθρωπιστικής βοήθειας. Πρώτον υπό την επίβλεψη και σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Μητρόπολη Μεξικού, Κεντρώας Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής θα εξετάσουν τρόπους άμεσης μεταφοράς ανθρωπιστικού και φαρμακευτικού υλικού.  Δεύτερον εξέτασαν την οικονομική στήριξη με σκοπό την επαναλειτουργία των σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί  κατά τη συνεδρία της Διαρκής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος δόθηκε  εντολή στην Μ.Κ.Ο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα αποσταλεί στους εμπερίστατους αδελφούς μας. Παράλληλα ο Μακαριώτατος απέστειλε έγγραφο προς τον Εξοχώτατο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Σπυρίδωνα Κουβέλη, με το οποίο θέτει στην διάθεση της Ελληνικής Κυβερνήσεως την Μ.Κ.Ο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», ώστε να επιτευχθεί η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας άμεσα.

Image

Εμφανίσεις: 56514
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!