Θεοφάνεια στον Πειραιά χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος στον Πειραιά ο αγιασμός των υδάτων, όπου στην πανηγυρική θεία λειτουργία στη Μητρόπολη του Πειραιά, όπως και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων, χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και τη ΝΔ ο βουλευτής Γιάννης Τραγάκης.

Επίσης, παρέστησαν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, βουλευτές της πρώτης και δεύτερης εκλογικής περιφέρειας Πειραιά, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, ο Νομάρχης Γιάννης Μίχας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Να αναφερθεί ότι στους, άνδρες του συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων οι οποίοι βούτηξαν και έπιασαν το σταυρό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας χάρισε αναμνηστικά δώρα.

Μετά το πέρας της τελετής, η κ. Κατσέλη ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και είπε ότι η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης αυτή των Θεοφανίων παραπέμπει στη ναυτοσύνη.

Ευχήθηκε επίσης το 2010 να είναι χρονιά ουσιαστικής στήριξης της ελληνικής σημαίας και ενίσχυσης της ναυτιλίας μας, της ασφάλειας των πλοίων και των ναυτικών μας για να μην έχουμε δυστυχήματα όπως το τελευταίο. Εξέφρασε τέλος την αισιοδοξία της ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει στην οικονομία, τονίζοντας ότι το 2010 θα είναι μια χρονιά δουλειάς και ελπίδας.

Εμφανίσεις: 64067
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!