Ιερώνυμος: Ένας άνθρωπος που πεινάει θα κάνει εγκληματικές πράξεις

ImageΤα προβλήματα των μεταναστών βρέθηκαν πριν από λίγο στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία παρών ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και πολιτείας τόνισε με αφορμή την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι αναξιοπαθούντες ότι μπορεί να ανοίξει μια νέα σελίδα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της εκκλησίας και την πολιτείας στα θέματα πρόνοιας.

Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ο μετανάστης δεν είναι εχθρός και επισήμανε την ανάγκη το κράτος και η εκκλησία να συμβάλλουν στη στήριξη των αποκλεισμένων και των μεταναστών με σκοπό την κοινωνική τους ένταξη και την αντιμετώπιση».

Αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: "Τιμάμε την προσφορά της εκκλησίας- έχει ένα μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Θέλουμε να δώσουμε προοπτική στη συνεργασία μας στους τομείς της πρόνοιας, της φτώχειας και των μεταναστών".

Το προνοιακό έργο της Εκκλησίας είναι στην πρώτη γραμμή, επισήμανε από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας πως η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη Λιβαδειά, όπου και διακονούσε επί 40 έτη ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, και μάλιστα προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθούν μαζί τη Λιβαδειά, πρόσκληση την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε.

Ο Αρχιεπίσκοπος ακόμη, ανέπτυξε τις δράσεις της εκκλησίας ως προς τη φιλανθρωπία και τους αδύναμους της κοινωνίας. "Ένας άνθρωπος που πεινάει είναι έτοιμος να κάνει εγκληματικές πράξεις" είπε ο Αρχιεπίσκοπος, που εξιστόρησε περιπτώσεις που βίωσε προσωπικά στη προσπάθεια του να έρθει κοντά σε ανθρώπους με έντονα προβλήματα, όπως οι χρήστες ναρκωτικών, οι άστεγοι και οι μετανάστες.

Επίσης, ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε να βοηθηθεί η Εκκλησία με τα δεσμευμένα κτήματά της ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας «τα χρήματα του οποίου δεν θα γίνουν ούτε μετοχές της Εκκλησίας, ούτε θα πηγαίνουν στον κρατικό κορβανά», αλλά θα γίνουν προνοιακές δομές. Επίσης, ζήτησε, τη μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να επιλύονται ταχύτερα υποθέσεις που αφορούν σε όσους έχουν μεγάλες ανάγκες.

Ακόμη από τη πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «υπάρχει καλή διάθεση από την εκκλησία να συνεργαστεί με την πολιτεία για τη στήριξη των αδυνάμων» και αφού σημείωσε ότι «το προνοιακό έργο για την εκκλησία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, τόνισε ότι με αφορμή αυτά τα θέματα μπορούν η εκκλησία και η πολιτεία να ανοιχθούν, να γνωριστούν και να συνεργαστούν».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να παραβρεθεί σε μία προσεχή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όπου χαριτολογώντας τόνισε: «Εδώ το δικό σας κοινοβούλιο είναι μεγάλο, το δικό μας κοινοβούλιο είναι μικρό, όμως θα θέλαμε να μας επισκεφθείτε".

Image

 

Εμφανίσεις: 57436
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!