Συνεργασία «Αλληλεγγύης» με Γιατρούς του Κόσμου

ImageΜια νέα σελίδα δράσεων στις χώρες της  Αφρικής και συγκεκριμένα στην Ουγκάντα ανοίγεται με τη συνεργασία

Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» και της Μ.Κ.Ο. «Γιατροί του Κόσμου» που ανήγγειλαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Διευθυντής της «Αλληλεγγύης» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτας Κανάκης.

 

Η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» στα πλαίσια της νέας αυτής συνεργασίας θα επανδρώσει με ένα πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο το Νοσοκομείο της Ι. Μητροπόλεως Καμπάλας που έχει παραχωρηθεί στους Γιατρούς του Κόσμου στην πόλη Μόντε της Ουγκάντα και θα αναλάβει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας (είδη ρουχισμού, τρόφιμα, φαρμακευτικό υλικό) στους κατοίκους της περιοχής.

 

«Στην Ουγκάντα θα μας δοθεί η ευκαιρία» αναφέρει στις δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, «να παντρέψουμε το ανθρωπιστικό κομμάτι σ’ ότι αφορά τα τρόφιμα και την εκπαίδευση και το ιατρικό κομμάτι των Γιατρών του Κόσμου.

 

Με τον τρόπο αυτό σηματοδοτείται μια νέα αρχή στη συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με άλλες Μ.Κ.Ο.».

 

«Η Αφρική είναι για όλους μας», επισημαίνει  ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτας Κανάκης, «μια πολύ μεγάλη πρόκληση και μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και να είμαστε χρήσιμοι, αλλά και να αποδείξουμε ότι το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης  που υπάρχει στον ελληνικό λαό μπορεί να γίνεται πρακτική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

 

Η «Αλληλεγγύη» και οι «Γιατροί του Κόσμου» προγραμματίζουν  στις αρχές του νέου χρόνου αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη συγκεκριμένη χώρα της Αφρικής. 
Εμφανίσεις: 51443
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!