Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον Πρωθυπουργό

ImageΤις ευχαριστίες του για τη στήριξη και τη θεσμική συνεργασία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο,

με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνάντηση ήταν παρούσα και η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

 

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι η Εκκλησία μπορεί να συμβάλλει με το έργο της σε μια στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα και τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού πρέπει να συμβάλλουν στην προσπάθεια υπερνίκησης των δυσχερειών.

 

Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο τόνισε: «Χαίρομαι που είστε σήμερα εδώ».

 

«Και εμείς κ. Πρόεδρε. Η Αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας, είμαστε κοντά σας για να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στα καινούργια καθήκοντα που σας ανέθεσε ο Ελληνικός λαός», απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος.

 

Ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος συνέχισε «Και κυρίως, μια ευχή: η συνεργασία μας, η συνεχής συνεργασία μας, να είναι δυνατή, ώστε και τα έργα που θα κάνουμε να προχωρήσουν, να φέρουν περισσότερη ωφέλεια στον τόπο».

 

 

Ο κ. Παπανδρέου αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, για τις ευχές του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Κρατήσαμε πολύ καλή και θεσμική συνεργασία. Και μάλιστα, σε μια στιγμή που δοκιμάζεται η χώρα, όλες οι δυνάμεις του Ελληνισμού μπορούν και πρέπει απαραιτήτως να δουλέψουν πολύ στενά για να προχωρήσει ο τόπος».

 

«Είμαι σίγουρος ότι με το δικό σας έργο θα μπορέσετε να στηρίξετε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ιδιαίτερα τα στρώματα του Ελληνικού λαού που δοκιμάζονται, με την ανθρωπιά σας, με το έργο σας, με το κοινωνικό σας έργο και βεβαίως με την πνευματική ανάταση που δίνετε στην Ορθοδοξία», είπε κλείνοντας.

Εμφανίσεις: 89893
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!