Συνεργασία Εκκλησίας με το υπουργείο Προστασίας

ImageΤον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, επισκέφτηκε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος

Βούγιας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

Ο Υφυπουργός κ. Βούγιας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, συζήτησαν θέματα κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας των ευπαθών ομάδων για τα οποία και αποφάσισαν να υπάρχει στενή συνεργασία.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Βούγιας ενημερώθηκε για τις δομές, τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα στήριξης της Αρχιεπισκοπής προς τους άστεγους, τους άπορους, τους εξαρτημένους και τους μετανάστες και τόνισε ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει και στηρίζει το σημαντικό έργο της Εκκλησίας.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

 

Επίσης, ο κ. Βούγιας δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για το πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης των εξαρτημένων από τα ναρκωτικά που ήδη ολοκληρώνει η Εκκλησία.

 

Τέλος, δεσμεύτηκε για την συμβολή του Υπουργείου, στην κατασκευή κέντρου ασυνόδευτων ανηλίκων σε οικόπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Εμφανίσεις: 68826
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!