Γέφυρα αγάπης για τα παιδιά του Ζεφυριού

Image
Φώτο: Μπόνης
Νέα γέφυρα «αλληλεγγύης» ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και τα παιδιά που κατοικούν στο Ζεφύρι  «άνοιξαν»

σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τη Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Με μια συμβολική επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε ευχές και δώρα στους μικρούς μαθητές υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο και η παιδεία είναι ο μοναδικός δρόμος για τη συνύπαρξη των κοινωνιών.

 

«Ήταν μια  πολύ ωραία στιγμή που οργάνωσε η Αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, «μέσα στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δημιουργείται, επικοινωνία με τα παιδιά, ιδίως τα μικρά παιδιά, είναι ό,τι καλύτερο».

 

«Εμείς κάναμε ένα άνοιγμα σήμερα», πρόσθεσε στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, «ένα ξεκίνημα, απ’ αυτό το σχολείο και πιστεύω ότι θα έχουμε και συνέχεια μεγαλύτερης συνεργασίας, σε ουσιαστικότερα θέματα, ώστε να δώσουμε κίνητρα σε πολλά από τα παιδιά που θέλουνε να καλλιεργήσουνε τα γράμματα.

 

Διότι εδώ είναι η βάσις του θέματος, το πρόβλημα αυτής της ομάδος των συνανθρώπων μας, αντιμετωπίζεται κυρίως με την αγωγή, την παιδεία, τη μόρφωση, και όχι μόνο βέβαια, αλλά αυτό είναι βασικό».

 

Στην ομιλία του  προς τους μικρούς μαθητές  ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος  υποσχέθηκε υποτροφίες για τους αριστούχους  των τάξεων και δεσμεύτηκε, σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο.

 

«Αλληλεγγύη», να προχωρήσει στη δημιουργία ενός γηπέδου  5Χ5 για τα παιδιά της περιοχής.  «Το σχολείο είναι το άλλο μας σπίτι. Να διαβάζετε, να μελετάτε για να αποκτήσετε γνώσεις και αρετή.

 

Έτσι το πνευματικό σας σπίτι θα κτίζετε πάρα πολύ καλά», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές ο Μακαριώτατος.

 

Ο Γενικός  Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επεσήμανε ότι η σημερινή πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης» θα έχει συνέχεια και δεν θα αφορά μόνο τα παιδιά της περιοχής, αλλά και τους ηλικιωμένους.

 

 

Σε συνεργασία με το Δήμο η «Αλληλεγγύη» θα εξοπλίσει το 1ο ΚΑΠΗ της περιοχής που θα λειτουργήσει τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς. Απευθυνόμενος στους συλλόγους της περιοχής δεσμεύτηκε για στενότερη συνεργασία που θα έχει ως βάση την εκπαίδευση των νέων που έχουν ανάγκη να μάθουν ανάγνωση και γραφή.

 

Η δήμαρχος Ζεφυρίου κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου κατά την ομιλία της ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την σημερινή του παρουσία και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τα παιδιά.


Εμφανίσεις: 63297
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!