"Επιτροπή για την αξιοποίηση της Εκκλ/κής Περιουσίας"

Image
Φώτο: Romfea.gr
Πάτρα - Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος Πατρέων, προς τιμήν της  εορτής του Πολιούχου Αγίου Ανδρέου στην

Αχαϊα Κλάους.

 

Στο γεύμα παρευρέθησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Αρχιερείς, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Απ. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Φούρας, ο Νομάρχης Αχαϊας κ. Δημ. Κατσικόπουλος, βουλευτές του Νομού, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς στρατιωτικές, αστυνομικές αρχές και άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εορτάζων Δήμαρχος Ανδρέας Φούρας, ο οποίος σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, πρότεινε στην Εκκλησία να παραχωρήσει ένα οικόπεδο για την δημιουργία Θεάτρου στη Πάτρα.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Φούρας τόνισε: «Βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να υποδέχομαι και πάλι στην πόλη μας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο.

 

Μακαριότατε, με αισθήματα σεβασμού απευθύνομαι σε εσάς και ζητώ τη συμβολή και την ευλογία σας για τη διευθέτηση μιας εκκρεμότητας που υφίσταται μεταξύ Δήμου Πατρέων και Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Πρόκειται για την έκταση επί της οποίας στεγάζονταν για χρόνια το θέατρο «Επίκεντρο», έκταση που ανήκει στην Εκκλησία και που τη χρειάζεται ο Δήμος για να λύσει το πρόβλημα της θεατρικής στέγης του.

 

Ευελπιστώ Μακαριώτατε στη θετική σας προσέγγιση για την άρση αυτής της εκκρεμότητας. Στο πρόσωπό σας, μακαριότατε, βλέπουμε ένα σύμβολο πίστης, ήθους, πραότητας και ορθόδοξου φρονήματος.

 

Επιτρέψτε μου Μακαριώτατε να σας προσφέρω αυτήν την αρχιερατική ράβδο, σε ανάμνηση της επίσκεψής σας στην Πάτρα στη φετινή εορτή του Αγίου Ανδρέα.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος στην αντιφώνησή του έκανε και πάλι λόγο για την οικονομική κρίση, επισημαίνοντας ότι είναι πρωτίστως πνευματική και αξιακή η κρίση που διατρέχουμε.

 

 

Στο επίκαιρο θέμα της Εκκλησιαστικής περιουσίας λέγοντας ότι η περιουσία αυτή ανήκει στον λαό, και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αξιοποιηθεί επ’ ωφελεία αυτού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Γι’ αυτό το σκοπό ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος θα συσταθεί ειδική επιτροπή, ώστε από κοινού με το Κράτος να προγραμματίσουν στοχευμένες φιλανθρωπικές δράσεις.

 

Επίσης φάνηκε αρνητικός στο τρία τοις χιλίοις της φορολόγησης από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αφού ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας της Εκκλησίας, είναι δεσμευμένο και εκκρεμούν αποφάσεις από τα Πολιτικά Δικαστήρια.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το καλό κλίμα συνεννόησης  ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία και την εκκλησιαστική – γεγονός που καταδεικνύεται και από την ομιλία του Αχαιού Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Απόστολου Κατσιφάρα - για την εξεύρεση κοινών τρόπων δράσεως, υπέρ του κοινωνικού συνόλου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα όμως και όχι όπως, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος, με λανθασμένες τακτικές του παρελθόντος, που αποσκοπούσαν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα φέροντας ως παράδειγμα την παραχωρηθείσα περιουσία στην περιοχή του Κολωνακίου, όπου δόθηκε για τους ανάπηρους πολέμου (μάλιστα υπάρχει οδός με το όνομα αυτό) και εν τέλει κανένας απ’ αυτούς δεν κατοίκησε εκεί, αλλά τα στρέμματα καρπώθηκαν από άσχετους ανθρώπους.

 

Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Πατρέων είπε: «Ότι  η νέα αυτή επιτροπή ανάμεσα στ΄  άλλα σοβαρά ζητήματα θα ασχοληθεί  και με το αίτημα του κ. Φούρα για την ανέγερση νέου Θεάτρου.

 

Τέλος, για τα τα ζητήματα αυτά συνεδριάζει εκτάκτως αύριο  η Δ.Ι.Σ. 
Εμφανίσεις: 75111
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!