Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Πάτρα

Image
Φώτο: Romfea.gr
Πριν από λίγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, δέκα Αρχιερείς άλλων Μητροπόλεων, πλειάδα

ιερέων και  χιλιάδες λαού υποδέχθηκαν στην πόλη του Πρωτοκλήτου, την Πάτρα, τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμο Β’ για τον εορτασμό της Ιεράς Μνήμης του Αποστόλου Αγίου Ανδρέου.

 

Στον Μέγα Εσπερινό μετ’ Αρτοκλασίας που τελείται αυτή την ώρα χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης  Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Μεγαλοπρεπή Νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου,  παρίστανται οι Μητροπολίτες Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων,  Νικαίας κ. Αλέξιος, Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Κορίνθου κ. Διονύσιος.

 

Στο αυριανό συλλείτουργο θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ενώ θα συλλειτουργήσουν οι προαναφερθέντες Μητροπολίτες με την προσθήκη του Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και του Σερρών κ. Θεολόγου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» στη Θεία Λειτουργία, θα παρευρεθεί και ο Αχαιός Πρωθυπουργός της χώρας Γεώργιος Παπανδρέου.

 

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε στον Νέο Ναό του Αγίου Ανδρέου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και είθισται η τελευταία Κυριακή πριν από την εορτή του Αγίου να είναι αφιερωμένη στην τοπική Αγιολογία.

 

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε Λιτανευτική έξοδος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου και τοποθέτησή της στο κέντρο του Ναού προς προσκύνηση.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι απόψε, μετά την ακολουθία του εσπερινού, ο Αρχιεπίσκοπος και οι άλλοι Αρχιερείς θα μεταβούν στον παραπλήσιο παλαιό εκ βάθρων ανακαινισμένο Ναό του Αγίου, για να προσκυνήσουν στον Τάφο του και παράλληλα να θαυμάσουν τη δόξα και τα έργα του ιστορικού ναού.

 

Ο Ναός παρέμεινε κλειστός λόγω των προαναφερθεισών εργασιών για δύο περίπου έτη. Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 τελέσθηκαν τα θυρανοίξια.

     
Εμφανίσεις: 63355
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!