Συνάντηση εκπροσώπων Χριστ/κών Εκκλησιών στην Ε.Ε

ImageΤη Τετάρτη 25η Νοεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε άτυπη και φιλική συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της «Επιτροπής

των Ευρωπαϊκών Ρωμαιοκαθολικών Συνόδων» (COMECE) Rev. Prof. Dr. Piotr Mazurkiewicz, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της συναντήσεως, με εκπροσώπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, και ο π. Αντώνιος Ilin, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες και σ’ αυτή παρευρέθησαν και οι Σύμβουλοί της Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Δ. Σωτηριάδης και Δρ. Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς.

 

 

Στην συνάντηση δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί εκπρόσωπος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

 

Η συνάντηση περιεστράφη κυρίως γύρω από το άρθρο 17.3 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

 

Ειδικότερα αντηλλάγησαν απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να δομηθεί ένας «ανοικτός, διαφανής και τακτικός διάλογος» των Χριστιανικών Εκκλησιών με την ΕΕ.

 

Η συνάντηση θεωρήθηκε επιτυχημένη και όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ευχή να συνεχιστεί ο διάλογος αυτός και η ανταλλαγή απόψεων.
Εμφανίσεις: 151824
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!