40 χρόνια Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος

ImageΜε σεμνότητα όπως τόνισε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εορτάστηκε το απόγευμα

της Παρασκευής 16/10/2009, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Μονή Πεντέλης, η 40η επέτειος από της ιδρύσεως του.

 

Την παρουσίαση της εκδηλώσεως έκανε ο κ. Σέργιος Βοϊλας, επί παρουσία των Αρχιεπισκόπων Αθηνών κ. Ιερωνύμου και Τιράνων κ. Αναστασίου, των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχου, Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Μητροπολίτου Γέροντος Αξώμης κ. Πέτρου, των Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων, Αχελώου, Περιστερίου, Ζακύνθου, Βεροίας, Ελασσόνας, Κορωνίας, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, των Επισκόπων Μαραθώνος καί Θερμοπυλών, του Γενικού Διευθυντού καθηγητού Μάριου Μπέγζου και πολλών ακόμα καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, κληρικών και λαϊκών.

 

Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Αχελώου κ. Ευθυμίου, Διδάκτορος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Η ίδρυση του Διορθοδόξου Κέντρου από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Α΄ στην Ιερά Μονή Πεντέλης επί ηγουμενίας του αειμνήστου αρχιμανδρίτη Θεοκλήτου Φεφέ».

 

 

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, Επιτίμου Διδάκτορος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: «Η διεύθυνση του Διορθοδόξου Κέντρου από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμοπυλών κ. Ιωάννη».

 

Εν συνεχεία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε ομιλία με τίτλο: «Το Διορθόδοξο Κέντρο υπό την διεύθυνση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου και η Ιερά Μονή Πεντέλης επί ηγουμενίας του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου».

 

Τέλος, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου έγινε επίδοση τιμητικής διακρίσεως στους διατελέσαντες Διευθυντές του Διορθοδόξου Κέντρου, Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο και Επίσκοπο Θερμοπυλών Ιωάννη, και στους Ηγουμένους της Ιεράς Μονής Πεντέλης Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Φεφέ, διάκριση μετά θάνατον όπου παρέλαβε ο αδελφός του Βασίλειος, και Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.

  

Εμφανίσεις: 81022
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!