Η Ιεραρχία εξέλεξε δύο νέους βοηθούς επισκόπους

ImageΟλοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ψηφοφορία για την εκλογή έξι βοηθών επισκόπων, από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας

της Ελλάδος.

 

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας ενέκρινε τελικά το αίτημα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων Αμβρόσιου, Σπάρτης Ευστάθιου, Ηλείας Γερμανού, Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου, Αργολίδος Ιακώβου και Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίου για την εκλογή βοηθών επισκόπων.

 

H Ιεραρχία εξέλεξε με 56 ψήφους τον Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Πετρίδη (προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών), με τον τίτλο του Βοηθού Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κερνίτσης, βοηθός στην Ι.Μ. Καλαβρύτων.

 

Επίσης η Ιεραρχία εξέλεξε και τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μπαχό με 61 ψήφους (Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας), με τον τίτλο του Βοηθού Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωλένης, βοηθός στην Ι.Μ. Ηλείας.

 

Τέλος, να αναφερθεί ότι οι εκλογές των υπολοίπων τεσσάρων βοηθών επισκόπων, θα συνεχιστούν στην αυριανή τρίτη συνεδρία της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Φώτο 1: Επίσκοπος Ωλένης  / Φώτο 2: Κερνίτσης

Εμφανίσεις: 43706
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!