Επικοινωνία Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Αρχιεπίσκοπο

ImageΟ Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β,  εξέφρασε την συμπαράσταση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας από την πρόσφατη πυρκαγιά στον Νομό Αττικής και Τον διαβεβαίωσε ότι το παλαίφατο Πατριαρχείο θα έλθει αρωγός στην προσπάθεια αποκαταστάσεως των ζημιών που προεκλίθησαν.

 

Επιστροφή του Πατριάρχη στην Αλεξάνδρεια από την Κρήτη

 

Στις 27 Αυγούστου 2009, αφίχθη στην Αλεξάνδρεια  ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β, κατόπιν ολιγοήμερης παραμονής στην γενέτειρά Του Κρήτη.

 

Κατά την επίσκεψή Του στην μεγαλόνησο ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, προς τον οποίο εξέφρασε τα φιλάδελφα αισθήματα και την αμέριστη συμπαράσταση του Πατριαρχικού Θρόνου των Αλεξανδρέων προς το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο, χαρακτηρίζοντας την τοπική Εκκλησία της Κρήτης ως "πιστή και αφοσιωμένη θυγατέρα της Μ.τ.Χ.Ε.", καθώς καί με τον κ. Σεραφείμ Τσιώκα, Γενικό Γραμματέα της Περιφερείας Κρήτης.

 

Επίσης απηύθυνε ευγνώμονες ευχαριστίες προς φορείς και συλλόγους, οι οποίοι στηρίζουν το πολυσχιδές ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου, καθώς και τους ιδιώτες εκείνους που με πρωτοβουλία τους διατηρούν κυτία εντός των καταστημάτων τους υπέρ των εμπεριστάτων παιδιών της αφρικανικής ηπείρου. 
Εμφανίσεις: 37159
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!