"Όπου υπάρχει ελπίδα και αγάπη, υπάρχει επιστροφή"

ImageΟ κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε σήμερα τις φυλακές Διαβατών, όπου τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε ο Διευθυντής

του ιδρύματος, Κωνσταντίνος Κουβράκης.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατευθύνθηκε στον ιερό ναό του Αγ. Ελευθερίου, ένα ναό που έφτιαξαν, στο προαύλιο των φυλακών, οι ίδιοι οι κρατούμενοι, οι οποίοι και του χάρισαν χειροποίητα δώρα, που έφτιαξαν, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους, στο εργαστήριο της φυλακής.

 

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος ανταπέδωσε τη χειρονομία και τους ευχήθηκε καλή και ομαλή επανένταξη στην κοινωνία, μετά την έκτιση της ποινής τους.

 

Αργότερα, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τη Θεραπευτική Κοινότητα "Ιθάκη", στη Σίνδο, όπου μίλησε με πρώην χρήστες ναρκωτικών, που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης και εξέφρασε την επιθυμία, η Εκκλησία να ασχοληθεί ενεργότερα με το "σοβαρό πρόβλημα" των ναρκωτικών.

 

"Μας αποτρέπουν πολλοί, επισημαίνοντάς μας ότι είναι ένα σύνθετο, δύσκολο πρόβλημα. Αλλά μπορεί να μην ασχοληθεί η Εκκλησία, που είναι η πηγή της αγάπης; Λένε ότι είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Αλλά όπου υπάρχει ελπίδα και αγάπη, υπάρχει και επιστροφή", τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.

 

Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος προσανατολίζεται να δημιουργήσει μια αντίστοιχη θεραπευτική κοινότητα στην Αττική, επισημαίνοντας πως έχει ήδη βρεθεί ο χώρος, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα στείλει τους συνεργάτες του προκειμένου να αντλήσουν εμπειρία από την "Ιθάκη". 
Εμφανίσεις: 116534
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!