Θερμή υποδοχή Ιερωνύμου στο συνοικισμό των Ρομ

Image
φώτο: Γ. Μωυσιάδης
Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός, το πρωί, από ενορίτες του συνοικισμού των Ρομ, στο Δενδροποτάμο Θεσσαλονίκης, ο Aρχιεπίσκοπος

Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

 

Ο Aρχιεπίσκοπος έφτασε, στις 9.30 π.μ., στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου, συνοδευόμενος από το Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, τους δημάρχους Νεάπολης και Μενεμένης και το γενικό επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., Στέργιο Αποστολίδη.

 

Εκεί, τον ανέμεναν πολίτες, που τον κέρασαν ρακή και τού πρόσφεραν λουλούδια, ενώ εκείνος έδωσε στα παιδιά μικρά σταυρουδάκια και εικονίσματα.

 

Στον ιερό ναό εψάλη σύντομη δέηση και, στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος κατευθύνθηκε στην αίθουσα του κατηχητικού, όπου τον υποδέχτηκαν τα παιδιά και οι γονείς των Ρομ και τού προσέφεραν δώρα.

 

Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε συγκινημένος από την προσφορά τους, λέγοντας ότι θα τα τοποθετήσει σε περίοπτη θέση "για να τα βλέπει καθημερινά, γιατί έχουν μεγάλη αξία".

 

Όπως επισήμανε ο Μητροπολίτης Βαρνάβας, η εκκλησία προσφέρει καθημερινά, στο χώρο του ναού, πρωινό και μεσημεριανό γεύμα σε 80 παιδιά Ρομ, ενώ παράλληλα τα βοηθά, με φροντιστηριακά μαθήματα και παράλληλες δραστηριότητες, να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους.

 

"Η θεωρία είναι καλή, αλλά καλύτερη είναι η πράξη. Και η πράξη είναι αυτό που βλέπουμε, σήμερα, εδώ", τόνισε ο αρχιεπίσκοπος, εξηγώντας στα παιδιά τη σημασία της έννοιας της αλληλεγγύης και παροτρύνοντάς τα, να μελετούν για να γίνουν καλύτεροι μαθητές και καλύτεροι άνθρωποι.

 

 

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξήρε τόσο το εκκλησιαστικό έργο όσο και το έργο των εθελοντών στην περιοχή, χαρακτηρίζοντάς το "εθνικό".

 

"Σε αυτά τα εθνικά έργα πρέπει να πρωτοστατούμε, να συναγωνιζόμαστε, να τα ενισχύουμε και να συνεργαζόμαστε με οποιοδήποτε φορέα, σ' αυτή την κατεύθυνση", τόνισε. Απευθυνόμενος δε στους γονείς, τούς κάλεσε να εμπιστευτούν την Εκκλησία και την ενορία τους. 
Εμφανίσεις: 40842
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!