Στη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ImageΣτη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, με την ευκαιρία της πανήγυρης του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

και του ετήσιου μνημόσυνου του μακαριστού Μητροπολίτη Διονυσίου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος, που θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι και το Σάββατο, έφτασε, αργά το απόγευμα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της πόλης και στη συνέχεια, παρακάθισε σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του, παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα, καθώς και δήμαρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης.

 

Στο δείπνο παρέστησαν επίσης, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

 

Αύριο, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί παιδιά ΡΟΜ στο Δενδροπόταμο, τις δικαστικές φυλακές Διαβατών και τη θεραπευτική κοινότητα «ΙΘΑΚΗ».

 

Αργότερα, θα παραβρεθεί στην υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά και θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.

 

Το Σάββατο, θα τελεστεί, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αρχιερατικό συλλείτουργο, καθώς και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Διονυσίου.

 

Μετέπειτα, ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί για προσκύνημα την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στο Χορτιάτη, προτού αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αρχιεπίσκοπος στην Μητρόπολη Νεαπόλεως

Εμφανίσεις: 56508
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!