Η λογοκρισία Γαβρά φέρνει αλλαγή προφίλ για Ιερώνυμο

ImageΗ εκλογή του Ιερώνυμου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2008 συνοδεύτηκε από την προσωπική του απόφαση να ρίξει το βάρος στην πραγματοποίηση

ορισμένων στόχων που έχουν σχέση με το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

 

Αυτό συνοδευόταν από την αποφυγή με κάθε κόστος της προσωπικής του προβολής αλλά και την προσπάθεια να επικοινωνήσει το έργο της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας ευρύτερα.

 

Ωστόσο μια σειρά από γεγονότα οδηγούν στην απόφαση η Εκκλησία να αλλάξει πλεύση και να κάνει... επικοινωνιακή στροφή.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος θα ανακοινώσει ότι ένα από τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν θα αναλάβει επικεφαλής των ομάδων που εδρεύουν στην Αρχιεπισκοπή και την Ιερά Σύνοδο.

 

Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος μελετά το ενδεχόμενο να αναθέσει αυτό τον ρόλο σ' έναν κληρικό που έχει ρόλο άτυπου συμβούλου.

 

Εκείνο που απομένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί είναι εάν η τοποθέτηση του συγκεκριμένου προσώπου θα προκαλέσει κόντρες μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Ιεράς Συνόδου.

 

Από την εκλογή του Ιερώνυμου, είναι ζήτημα εάν έχουν εκδοθεί από το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής δέκα δελτία Τύπου και άλλα τόσα από την Ιερά Σύνοδο. Επρόκειτο για απόφαση του ίδιου του Ιερώνυμου στο πλαίσιο του προφίλ που επιθυμούσε να καλλιεργήσει.

 

Ωστόσο μια σειρά γεγονότων, με αποκορύφωμα το φιλμάκι του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς που υπέστη ο Παρθενώνας από ρασοφόρους, το οποίο αρχικά λογοκρίθηκε, οδηγούν σε αλλαγή σχεδίων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιεράρχης επικοινώνησε με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και ζήτησε να λογοκριθεί το φιλμάκι.

 

Αυτό ήταν κάτι που προκάλεσε τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στην εικόνα της Εκκλησίας αλλά και του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ενώ έχει τη φήμη του ανθρώπου που δεν επιθυμεί συγκρούσεις, παρουσιάζεται σαν μουτζαχεντίν. 
Εμφανίσεις: 59095
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!