Ικανοποίηση Ιερωνύμου για συνάντηση με Σουφλιά

ImageΤην πρόθεση του ΥΠΕΧΩΔΕ να βοηθήσει την Αρχιεπισκοπή στα σημαντικά έργα που προωθεί, με κοινωνικό χαρακτήρα, εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργος Σουφλιάς.

 

Όπως δήλωσε ο Υπουργός μετά τη συνάντηση που είχαν, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «έχει φλόγα για προσφορά σε κοινωνικό έργο, αλλά η παραγωγή κοινωνικού έργου απαιτεί και πόρους και απαιτεί επίσης και τη συμπαράσταση της Πολιτείας».

 

Επιπλέον, ο κ. Σουφλιάς πρόσθεσε: «Δήλωσα στο Μακαριώτατο ότι εμείς είμαστε στη διάθεσή του να τον βοηθήσουμε σε αυτό το μεγάλο έργο που σκέφτεται να κάνει και να προσφέρει σε διάφορες αναξιοπαθούσες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού».

 

Ενθουσιασμένος από τη συνεργασία που είχε με τον Υπουργό δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας ότι «Του εξέθεσα μια σειρά από έργα τα οποία ήδη έχουμε ξεκινήσει, αλλά μερικά από αυτά αντιμετωπίζουν ορισμένες δυσκολίες ως προς τη χρήση της γης».

 

«Βρήκα άμεση κατανόηση από τον υπουργό και ευχαριστώ πάρα πολύ, ενώ δώσαμε ραντεβού να ξανασυναντηθούμε όταν θα έχουμε κάνει μερικά βήματα και πιστεύω και στα θεμέλια κάποιου από τα έργα αυτά», συνέχισε ο Μακαριώτατος.

 

Τα έργα, όπως διευκρίνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι τρία κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, ένα κέντρο για ασθενείς από καρκίνο, δύο κέντρα φροντίδας παιδιών με νοητική υστέρηση, άλλο ένα κέντρο στο Μοσχάτο για τα παιδιά που έχουν αυτισμό, κατασκηνώσεις και ξενώνες νέων στην Πάρνηθα, καθώς και ένα κέντρο επανένταξης στην κοινωνία νέων που έχουν σταματήσει τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Τέλος, η Εκκλησία, προσανατολίζεται να χτίσει την Ανωτάτη Ακαδημία στη Βάρη σε δικό της κτήριο.    
Εμφανίσεις: 42382
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!