Υπέρ των επενδύσεων τάσσεται ο Θεόκλητος

ImageΟ Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, Πρόεδρος των Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, φέρεται να μην συμφωνεί με την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

να διατίθεται το 25% από την διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας για την δημιουργία φιλανθρωπικών ιδρυμάτων κοινωνικής μέριμνας.

 

Ενώ ο κ. Θεόκλητος τάσσεται υπέρ των επενδύσεων ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είναι κατηγορηματικός: «...Τα έσοδα από τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας πρέπει να επιστρέφουν στον λαό».

 

Έπειτα από ενάμιση χρόνο θητείας στην Αρχιεπισκοπή ο κ. Ιερώνυμος θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο «αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάστημα που βρίσκεται ο κ. Ιερώνυμος στο τιμόνι της Εκκλησίας τα έσοδα από την αξιοποίησης της μοναστηριακής περιουσίας που έχουν μπει στο ταμείο υπολογίζονται σε 20 εκατ. ευρώ.

 

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι 5 εκατ. ευρώ μπορούν να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Η αρχή θα γίνει με την ανέγερση ιδρύματος με την επωνυμία «Στέγη Κατακοίτων Γερόντων Ιεράς Μονής Πετράκη», επειδή η χρηματοδότηση θα προέλθει από την αξιοποίηση της περιουσίας της Μονής και με τον ξενώνα «Θεοξένεια» στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της θεμελίωσης.

 

Ακόμη  βρίσκονται στο στάδιο των μελετών και της έκδοσης αδειών και έξι ακόμη ιδρύματα των οποίων η κατασκευή έχει προγραμματιστεί, καθώς και κατασκηνώσεις για νέους.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται τρία κέντρα φροντίδας κατάκοιτων ηλικιωμένων, κέντρο φροντίδας πασχόντων από νεοπλασματικές ασθένειες, κέντρο αυτιστικών παιδιών αλλά και κέντρο κοινωνικής επανένταξης νέων μετά την απεξάρτηση από παραισθησιογόνες ουσίες.

 

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος αντιδρά στην επιλογή του Αρχιεπισκόπου, αφού τα οικονομικά του σχέδια, έχουν διαφορετική επιδίωξη.
Εμφανίσεις: 96182
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!