Υποδοχή Ιερωνύμου με την εικόνα του Αγίου Νικολάου

ImageΜε την εικόνα του Αγίου Νικολάου υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο νησί των Φούρνων οι κάτοικοι σήμερα

το μεσημέρι.

 

Επίσης με εντολή του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνου Καμένου, το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο σταμάτησε στη Θύμαινα, όπου οι κάτοικοι είχαν βγει στο λιμάνι για να χαιρετήσουν τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι Πυθαγορείου, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων κ. Ευσέβιο και τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, με πρώτο σταθμό τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και στη συνέχεια μετέβη στους Φούρνους.

 

Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν έκδηλος για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας, όπως και χθες βράδυ στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου τον υποδέχθηκαν οι μαθητές του κατηχητικού σχολείου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, συνεχώς ευλογούσε το πλήθος και τους ευχαριστούσε για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

 

Σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα βρεθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου στην πόλη της Σάμου.

 

Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το ίδρυμα Ζημάλη στους Μυτιληνιούς, το Μητροπολιτικό Μέγαρο Σάμου και το Βυζαντινό Μουσείο, στη συνέχεια την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και της Μεγάλης Παναγίας, ενώ στις 16:20 θα αναχωρήσει από τον κρατικό αερολιμένα για την Αθήνα.
Εμφανίσεις: 68863
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!